Nega kože od glave do peta

Za dobro počutje v svojem telesu je pomembna tudi nega kože, kako le nebi, ko pa je naš največji organ in predstavlja kar 20 odstotkov celotne teže človeka. Koža nam služi kot varovalo pred zunanjimi vplivi, hkrati pa dopušča toliko prepustnosti kot jo potrebujemo.
S funkcijami potenja in oddajanja vlage nam omogoča, da se hladimo, izločanje maščobe pa omogoča zaščito pred mrazom.
Ker je koža pri vsakemu posamezniku drugačnega tipa, je še kako pomembno da nego individualno prilagajamo. Le tako bo koža ostajala lepa in zdrava. Prava in kakovostna nega kože bo ohranila njeno čvrstost in upočasnila vidne znake staranja.
Ker je koža na obrazu še bolj nežna in občutljiva, je nega obraza še toliko bolj pomembna. Zaradi nanašanja ličil, onesnaženosti zraka ter nezdravih življenjskih navad mora biti nega obraza prilagojena če želimo, da bo videz kože na obrazu svež in mladosten.
Nega obraza je prilagojena glede tip kože in rezultat, ki ga želimo doseči. Poznamo več vrst nege kot na primer nega aknaste kože, ta problem pesti predvsem ljudi z nečisto kožo kot tudi mladostnike. Tudi suha koža potrebuje prav posebno nego s tretmajem vlaženja.

Pedikura za nego na stopalih

Kot je obraz najbolj obremenjen del kože zaradi svoje izpostavljenosti zunanjim vplivom in je nega obraza zelo v pomoč, tako predstavljajo stopala eden bolj obremenjenih delov za celotno telo, zato so negovane noge pogoj za lahkoten in radoživ korak brez skrbi.
Pri tem nam pomaga pedikura, ki poskrbi da so naša stopala negovana in brez nepotrebnih nepravilnosti, saj preprečuje bolezni nohtov in stopal ter drugih nevšečnosti kot so otiščanci, kurja očesa ali trda koža. Da je pedikura izvedena pravilno se mora orodje s katerim jo izvajamo, pred uporabo primerno razkužiti in sterilizirati. Ker je stopala potrebno negovati skozi vso leto in ne samo poleti, se pedikura priporoča v vseh letnih časih.