Mini projektor je odgovor na željo po visoki kvaliteti slike in prenosljivosti

Klasični projektorji, ki smo jih vajeni so precej veliki, glasni in zavzamejo veliko prostora poleg tega pa moramo še poskrbeti, da se lahko pravilno ohlajajo, kar pomeni, da moramo okoli njih pustiti še dodaten prostor. To, da si prijatelju posodil projektor je seveda nekaj, kar se dogaja že dalj časa, vendar z novo generacijo, katere nosilec je mini projektor, bo vse skupaj, ravnanje, posojanje, nameščanje še lažje in še preprostejše.

Ker je mini projektor narejen tako, da mora na nekoliko manjšem prostoru ustvariti sliko visoke kvalitete, to pomeni, da se tudi pri žarnicah uporablja nekoliko drugačna tehnologija in sicer so v njem nameščene LED žarnice. Tovrstne žarnice omogočajo, da je vir svetlobe manjši, vendar vseeno enako močan kot druge vrste žarnic, pa še celo celoten projektor se ne pregreva tako zelo, kot njegovi večji in še vedno nekoliko zmogljivejši bratranci.

Za pravi domači kino je edina naprava, ki jo zares potrebujemo kinoprojektor

Kdo ne uživa v gledanju filmov na velikem platnu? Redkokdo se najde, ki zares ne uživa v obisku kina, ampak take osebe hišni kino verjetno tudi ne zanima, ali pa si samo želijo več zasebnosti pri gledanju filma, za to pa je idealen prav domači kinoprojektor.

Načeloma se tak projektor ne razlikuje prav dosti od ostalih vrst projektorjev, ki so na trgu, s tem, da je njegova prioriteta kvaliteta slike. Če se drugi projektorji ponašajo z lepim izgledom, tem kako so lahko ali na primer kako majhni so, se kinoprojektor seveda lahko ponaša z mnogimi izmed teh lastnosti, vendar je njegova glavna prioriteta to, da ustvarja sliko, ki je tako dobre kvalitete, da ne moremo določiti, da sliko projiciramo na platno. Seveda pa moramo opozoriti, da nam niti najkvalitetnejši kinoprojektor prav nič ne pomaga, če za ozadje nimamo raven površine.