Higrosenzibilno prezračevanje za večstanovanjske stavbe

Higrosenzibilno prezračevanje deluje tako, da materiali, ki uravnavajo prisilno prezračevanje, reagirajo na lažnost, ki nastane med dihanjem v prostoru. To je izredno pameten način prezračevanja, saj bo v primeru praznega prostora deloval minimalno. Torej ko nas ne bo doma, bo pretok zraka do 0,2 izmenjave na uro. Ko se bomo vrnili domov in se bo stanovanje napolnilo, pa se bo pretok povečal. 

Higrosenzibilno prezračevanje bo ob polnem prostoru delovalo močneje in bo povzročilo, da je pretok zraka, ki skozi rozete prihaja v prostor, močnejši. Ob prisotnosti celotne družine bo prišlo med 0,5 in 0,8 izmenjave na uro. S takšnim sistemom bomo sebi in svoji družini omogočili svež in čist zrak ter tako poskrbeli za odlično počutje skozi celoten dan. 

Higrosenzibilno prezračevanje se je uveljavijo najprej v severnoevropskih državah, kjer so kmalu ugotovili, da z izredno majhno porabo električnega toka, lahko uredijo odličen prezračevalni sistem, ki bo pripomogel k zmanjševanju vlage v tistih prostorih, kjer se je čez dan nabere največ. 

 

Rekuperator zraka najboljših proizvajalcev

Rekuperator zraka mora biti narejen tako, da nam omogoča najboljši način prezračevanja, saj se v novejših stanovanjih velikokrat pojavi problem neprezračenih in vlažnih prostorov, ki v daljšem časovnem obdobju postanejo žrtev škodljive plesni. Tak prostor postane za življenje škodljiv in ga moramo temeljito prenoviti, če mu želimo povrniti prvotno kvaliteto. Do povečanja vlage pa prihaja, zaradi izjemno dobrih in kvalitetnih oken ter vrat, ki ne dopuščajo, da bi topel zrak uhajal ven. 

Rekuperator zraka je zato postal del vsake novogradnje. O omogoča nam konstanten pretok zraka, kar je idealno za vse vremenske razmere ter za različna okolja. Upravljali ga bomo s pomočjo LCD zaslona, ki deluje na dotik in preko katerega bomo natančno spremljali delovanje rekuperatorja. 

Rekuperator zraka mora imeti PHI certifikat, ki dokazuje, da je njegova odličnost potrjena s strani stroke.