Ovijalec palet kakovostno zavije palete

V vseh skladiščih, ne glede na to za kakšne vrste izdelkov gre, je paleta osnovna enota skladiščenja. Nanjo se polagajo zapakirani izdelki, ki so lahko v različnih embalažah, kot je na primer karton ali plastika. Paleta na eni strani omogoča varno skladiščenje in transport, na drugi strani pa tudi večjo kontrolo izdelkov. Kadar je potrebno palete z naloženimi izdelki ustrezno transportirati, jih je potrebno tudi ustrezno zaščititi, predvsem pa stabilizirati za transport. Za to se najpogosteje uporabi ovijalec palet.

 

Seveda se lahko palete tudi ročno povije v stretch folijo, vendar je to vsekakor bolj zamudno in manj kakovostno. Napram ročnemu povijanju, ima povijanje z ovijalcem palet še nekaj prednosti. Ovijalec palet omogoča ovijanje palet različnih višin. Še posebej je dobrodošlo v primerih, ko so izdelki zelo visoko naloženi in jih z ovijanjem na roke težko dosežemo. Ovijalec palet omogoča tudi enakomerno stalno napetost folije, zaradi česar je stabilnost palete veliko večja.

 

Dozator omogoča natančno odmerjanje vsebine pakiranja

 

Različni aparati in stroji nam danes olajšajo marsikatero delo, z njihovo pomočjo pa je delo opravljeno tudi hitreje in učinkoviteje. Ena od takšnih naprav, ki se jo uporablja v različnih pakirnih linijah, je tudi dozator. Kot že samo ime pove, lahko z dozatorjem natančno odmerimo vsebino, ki jo želimo zapakirati. Odmerjanje je odvisno od lastnosti vsebine, kar pomeni, da je doziranje v primeru tekočin drugačno od doziranja v primeru trdih delcev kot so na primer testenine ali kosmiči.

 

Bistveno je, da dozator natančno odmeri količino, pri čemer je najpogosteje merilo teža oziroma masa izdelka. Tako ni potrebno posamično tehtanje vsakega izdelka posebej, ampak nam v tem primeru to natančno odmeri dozator. Dobra novica pa je, da z dozatorjem ne odmerjamo zgolj vsebine, ampak nam omogoča tudi učinkovito pakiranje in varjenje, če je to potrebno. Dobro je vedeti, da so z dozatorjem pakirne linije bolj učinkovite.