Strešne kupole za dovolj svetlobe in zraka

Strešne kupole so ena izmed rešitev, če želite v prostor vnesti več delovne ali dnevne svetlobe in imeti učinkovit sistem prezračevanja in dimnih odvodov in toplote. Montaža strešne kupole je mogoča za vse vrste streh od industrijskih do poslovno stanovanjskih objektov. Preden se kupola namesti na streho, je potrebna montaža podstavka oziroma podnožja, ki ga je možno namestiti ne samo na samo streho, ampak tudi preko slemena. Strešne kupole lahko dobite v obliki piramide ali kroglaste.

 

Strešnim kupolam pravijo tudi svetlobne kupole, saj je njihov glavni namen omogočiti v prostoru dovolj svetlobe. To dosežejo s pomočjo posebnih materialov kot so akril, IRR in polni polikarbonat. Strešne kupole so lahko enoslojne, dvoslojne, troslojne ali visoko izolativne. Pri tem vam ponujajo kupole v prozorni ali beli barvi, lahko tudi barvne. Zaradi dobrega prezračevanja vam ponujajo različne tipe odpiranj. Uporaba kupol ne zahteva posebnih prilagoditev strešne konstrukcije, saj jih strokovnjaki razporedijo v skladu s konfiguracijo konstrukcije.

 

Polikarbonat cena naj vam bo dobro poznana

 

Polikarbonat je tehnična plastika PC, ki je visoko zmogljiva in oblikovno stabilna. Takšna plastika je transparentna z visoko trdnostjo, žilavostjo, temperaturno občutljivostjo in dobrimi izolacijskimi lastnostmi. Ravno zaradi dobrih lastnosti je uporabna za funkcijske dele, dele ohišja, vtiče, kontrolna okenca, pokrove, optične gradbene elemente, svetlobne kupole, elemente za nadstreške in še mnogo drugega. Če resnično potrebujete takšen material, potem na spletu vpišite polikarbonat cena in dobili boste informacijo o ceni materiala, njenih dimenzijah ter oblikah.

 

Če vam pa polikarbonat cena ni znana, potem poiščite proizvajalca zanj in hitro boste ugotovili, da je cena polikarbonata zelo različna. Najbolj pogosto so uporabljene prekatne in polne polikarbonatne plošče. Toda cena vsake plošče je odvisna od dimenzije, slojnosti, debeline in vseh ostalih lastnosti, po katerih slovi polikarbonat. Zaradi odličnih lastnostih in vsesplošne uporabnosti, je ta material vse bolj iskan in uporaben v različne namene.