Paradontoza je zelo resna bolezen dlesni

Če ne poskrbimo za našo ustno higieno in redno ne obiskujemo zobozdravnika, je nevarnost, da se ob zobu nabirajo obloge, bakterije v njih pa povzročajo vnetje dlesni. To lahko preide v resno bolezensko stanje, ki mu pravimo paradontoza. Prvi znak, da z vašimi dlesni nekaj ni v redu, je krvavenje ob umivanju zob, in takrat bi morali resno pomisliti na to bolezen, če ne želite z njenim stopnjevanjem izgubiti zob.

 

Glavni razlog za paradontozo je sicer pomanjkljiva ustna higiena, čeprav je bolezen lahko tudi posledica genetike, socialno ekonomskega položaja, prisotnosti drugih sistemskih bolezni, razvad, načina prehranjevanja in stresa. Ker ima paradontoza tudi zelo negativen vpliv na naše zdravje, jo je potrebno jemati skrajno resno, predvsem pa pravočasno odkriti kakršnekoli spremembe na dlesnih. Ko je bolezen v začetni fazi, se jo lahko zelo uspešno zdravi, zato pa so potrebni redni zobozdravniški pregledi vsaj 2x letno. 

 

Zobni vsadki so cenovno dostopni

 

Kadar ostanemo brez enega ali več zob, so zobni vsadki najbolj preprosta in tudi cenovno ugodna rešitev. Mnogi pacienti se ob tem sprašujejo, koliko časa jim bodo tovrstni implantati služili, vendar je strah popolnoma odveč, saj v 80 % zdržijo tudi od 15 do 20 let. Seveda pa je pri tem pomembno, da se odločite za ponudnika zobozdravstvenih storitev, ki vam bo nudil celostno in strokovno obravnavo.

 

Običajno se ob prvem obisku na podlagi digitalnega ortopana opravi temeljit specialističen pregled in se pacienta seznani s celotnim postopkom. Sam potek je hiter in ne boleč, saj traja pod lokalno anestezijo približno 20 minut. V tem času kirurg v kost zavrta titanski vijak, rano zašije in počaka, da se zaraste s kostjo. To običajno traja 3 do 6 mesecev, za to obdobje pa se izdela začasna krona. Zobni vsadki omogočajo estetsko dovršeno rešitev za vaše zobe in zagotavljajo maksimalno stabilnost in trajnost.