Vhodna vrata lesena so najpogostejša izbira naročnikov 

Vhodna vrata ponujajo varno zaščito pred neugodnimi zunanjimi okoliščinami. Če so narejena iz posebej trpežnih materialov, pa še toliko bolje. Vhodna vrata lesena so najpogostejša izbira  med naročniki ravno zaradi omenjene lastnosti. Stopnja trpežnosti pa je odvisna zlasti od drevesne vrste. 

Ker je vsak objekt zasnovan drugače, se praviloma vhodna vrata lesena naročajo po meri. Meritev dimenzij je sicer preprosta naloga, a je boje, da tudi to prepustite strokovnjakom oziroma proizvajalcem pohištva po meri. Ti bodo nato poskrbeli za dovolj hitro in kakovostno izdelavo, ne nazadnje pa tudi za montažo na lokaciji.

Lesena vhodna vrata so odlična izbira ne samo zaradi odlične toplotne in zvočne izolativnosti, temveč tudi zaradi velikega estetskega doprinosa. So obvezen del lesenih objektov, tudi sicer so primerna za vse tipe objektov. Po želji nanja lahko namestite kakšne posebne vzorce. Dobre ideje za vrata iz lesa so vam na voljo tudi v spletnih galerijah proizvajalcev.  

Notranja vrata iz različnih materialov 

Notranja vrata odlično poskrbijo za delitev prostorov, obenem pa moramo z njihovo namestitvijo poskrbeti za dovolj velik estetski doprinos. Nekoč si bila najbolj priljubljena izbira, dandanes pa se kupci pogosteje odločajo tudi za druge vrste vrat. Posebno vrednost so si priborila tudi PVC vrata, ki na prvi pogled spominjajo na lesena. 

Notranja vrata je najbolje izbrati glede na ostale elemente in kose pohištva. Pri tem mislimo tudi glede na talno oblogo. 

Notranja vrata iz PVC so v primerjavi z lesenimi vrati veliko ugodnejša, a se prav tako ponašajo s ključnimi prednostmi za kupca. So odlično zvočno pa tudi toplotno izolativna. Primerna pa so za prav vse objekte.

Sicer pa se notranja vrata med seboj ne razlikujejo samo po materialu, temveč tudi po zasnovi. Veliko prednost vam na primer ponujajo drsna notranja vrata, ki so zlasti dobrodošla za manjša stanovanja. Tudi na splošno je drsno pohištvo vse bolj priljubljeno.