Siliranje opravljamo poleti

Siliranje krme za živino opravlja vsak kmet, ki ima doma več glav živine. Postopek siliranja je potreben za ohranjanje sveže krme tudi za zimski čas. Kmetje lahko silirajo koruzo ali travo. Vsekakor je postopek siliranja precej zahteven in se ga mora vsak kmet priučiti. Če nismo vešči v siliranju hrane za živino je dobro, da se o celotnem postopku pozanimamo pri prijateljih, ki so se že predhodno posvečali siliranju. 

Siliranje lahko opravimo tudi s profesionalnimi silažnimi kombajni, ki so odlični za spravilo tako koruzne ko travne silaže. Če imamo velike travnike, je pametno, da si kupimo dober silažni kombajn, ki nam bom omogočal najvišji nivo produktivnosti in izjemno visoko učinkovitost. Uporabili ga bomo lahko tudi v slabših vremenskih pojavih in tako pravočasno spravili pokošeno travo. 

Siliranje s silažnim kombajnom poteka tako, da polnilni valji neprestano zagotavljajo pravilno doziranje krme. Dober stroj ima tudi sposobnost zaznavanja kamenja in tako se ob nevarnosti takoj ustavi. Rezalna glava naprave reže hitro in učinkovito ter je omogoča pripravo silažnih bal v enem dnevu. 

 

Rešetke za govedo za pašniške poti

Rešetke za govedo so izredno uporabne, saj našim kravam omogočijo trden korak. Poskrbijo da se na mestih, kjer se zadržuje govedo nikoli ne nabira nadležna voda. Velikokrat se nameščajo na pašniške poti, po katerih vsakodnevno hodi cela čreda krav. S pomočjo rešetk za govedo kmet poskrbi, da se krave ne poškodujejo pri hoji. Polet tega pa ohranjajo čisto pot. 

Rešetke za govedo se prodajajo v različnih dolžinah. Dobro je, da se pri prodajalcu pozanimamo, kakšna dolžina bo najbolj primerna za naše potrebe. Poleg rešetk bomo lahko kupili tudi elemente, ki jih bomo namestili na pregibe in si tako omogočili nemoteno postavitev rešetk tudi na bolj zahtevne predele. 

Rešetke za govedo so navadno izdelane iz trdne plastike. Lahko pa kupimo tudi železne, ki so še bolj vzdržljive in dolgotrajne.