Kateri tiskalnik izbrati?

Če se soočamo s kakšnimi posebnimi izzivi pri tiskanju raznih tiskovin, moramo zelo premišljeno izbrati dober tiskalnik, ki bo na te potrebe v celoti odgovoril. Včasih to niti ni problem in se bo dobro izkazala praktično vsaka naprava, ki omogoča tiskanje, včasih pa je pametno izbiri tiskalnika nameniti bistveno več pozornosti.

Še posebej med zahtevnimi uporabniki bo z izbiro tiskalnika veliko več dela. Tisti, ki pričakujejo popolno zanesljivost in zadostno zmogljivost za redno poslovno tiskanje, bodo izbrali priznane znamke na tem področju, kot je recimo Konica Minolta. Takšne znamke ciljajo prav na zahtevnejše poslovne uporabnike, zato so praktično vsi njihovi izdelki zmogljivi in zanesljivi. V višjem rangu najdemo vrhunske naprave Konica Minolta, ki ustrezajo tudi potrebam najzahtevnejših pisarn. Do izraza pridejo lastnosti, ki jih v drugih razredih ne najdemo, predvsem pa proizvajalci takšnih naprav ciljajo na zanesljivost in brezhibno tiskanje na dolgi rok. S tem znamke, kot je Konica Minolta, upravičujejo nekoliko višjo ceno takšnih naprav. Lahko pa se visokim stroškom izognemo tudi na druge načine, sploh če smo postavljeni pred kak specifičen izziv pri tiskanju, za kar potrebujemo dober tiskalnik.

Najem tiskalnika

Ena možnost, ki se lahko izkaže za zelo posrečeno, je gotovo najem tiskalnika. Ker so napredne naprave lahko zelo drage in podjetje ne namerava investirati več kot 10.000 evrov v nakup tiskalnika, si lahko napravo preprosto izposodi. V primeru, da se lotevamo le enega specifičnega projekta, je to vsekakor smiselna izbira. Pri projektnem delu, ki zahteva le občasno tiskanje, na ta način veliko prihranimo, hkrati pa še vedno zagotovimo vrhunski rezultat tiskanja. Posegamo lahko namreč tudi po naprednejših napravah, ki so v ponudbi za najem. Včasih pa se izkaže, da je najem tiskalnika smiseln tudi na dolgi rok. Nekatere vrhunske naprave se splača najeti za več let, saj pri tem koristimo ugodne cene in nekatere druge odločilne prednosti.