Toplozračne peči prostor ogrevajo s kroženjem zraka

Toplozračne peči so idealne za ogrevanje vsakega prostora. To so peči, ki so sestavljene iz kaminskega kurišča, ki je nato obloženo s pečnicami, ki akumulirajo toploto . Takšna peč ima nato izdelane posebne kanale, ki s pomočjo regulacijskih zračnikov skrbi za ogrevanje prostora, kjer je peč postavljena in tudi sosednjih prostorov, ki so povezani s pečjo preko kanalov. 

Toplozračne peči ne uporabljajo ventilatorjev za prosilno kroženje zraka, ampak delujejo s pomočjo akumuliranja toplote. Delovanje toplozračne peči je izjemno učinkovito, saj začne delovati že 20 minut potem, ko smo zakurili. To pomeni, da ima izjemno kurilno moč. Vsaka toplozračna peč ima steklena vratca, skozi katera se lepo vidi ogenj, kar pomeni, da bodo v prostoru izjemno lepo delovale. 

Toplozračne peči se lahko pohvalijo tudi s tem, da prostore ogrevajo še štiri ure po tem, ko smo prenehali kuriti. To je odlično za primere, ko nas dlje časa ni doma, saj nam bo ob prihodu pričakalo toplo in prijetno stanovanje. 

 

Kaminska peč nas bo grela tudi ko ne bo elektrike

Kaminska peč je postala v zadnjih letih izjemno priljubljena, saj v vsakemu domu pričara prav posebno romantično vzdušje. Če si tudi sami želimo ob zimskih večerih vsak malce romantike, lahko pri pečarjih naročimo svojo kaminsko peč. Uporaba kaminske peči je izredno enostavna. 

Kaminska peč lahko za kurjavo uporablja polena, pelete ali brikete. Če bomo ogrevali na pelete, bo peč sama z dozirnim polžem dozirala količino pelet, tako da nam ne bo treba neprestano preverjati, ali jih je dovolj ali ne. 

Kaminska peč se lahko pohvali z odličnim izkoristkom energije, ki jo prejme pri gorenju pelet. Izdelana je brez ventilatorja, kar pomeni, da je popolnoma tiha. Vsak model kaminske peči ima predal za pepel, ki se polni avtomatsko. Ko se napolni, pa ga enostavno izvlečemo in stresemo odvečno količino pepela.