Rezkalnik je namenjen obdelavi različnih materialov

Če si želimo lepega lesenega izdelka, je potrebno pri tem uporabiti različno orodje, ki je namenjeno njegovi končni obdelavi. Poleg različnih brusilnikov, skobeljnikov, je v tej fazi obdelave nepogrešljivo orodje tudi rezkalnik, katerega glavna naloga je rezkanje lamelnih utorov, poleg tega, da lahko z njim počnemo še marsikaj drugega. Najpogosteje se uporablja še za rezkanje šablon, kontur, utorov, izdelavo zaključnih letvic in letvic za okvirje.

Rezkalnik je v svoji osnovi zelo preprost za rokovanje, saj nam s svojo sodobno tehnologija omogoča različne možnosti nastavitve, kot sta na primer naklon in globina rezanja. Z njim je delo tudi popolnoma čisto, saj večina od novejših modelov nudi možnost priključitve vrečke ali sesalca za odsesavanje prahu, zaradi česar bo vaša delavnica brez sledu po kakršni koli umazanije. Rezkalnik pa ni namenjen zgolj obdelavi lesa, ampak lahko z njim obdelamo tudi druge materiale, kot je na primer kovina.

Polirni stroj poskrbi za sijočo in gladko površino

Ko slišimo za polirni stroj, verjetno vsi najprej pomislimo na poliranje avtomobila, a je potrebno vedeti, da gre za napravo, ki se uporablja za mnogo več kot pa le to. Z njim lahko poliramo različne materiale, najpogosteje pa se uporablja pri poliranju lesa. Ne glede na to, za kaj ga bomo uporabljali, je nakup najbolj primernega polirnega stroja izjemno pomembno, saj je od njega odvisna pozitivna uporabniška izkušnja in kakovost končnega izdelka.

Potrebno se je zavedati, da je poliranje zelo natančno opravilo, pri katerem se vsaka napaka pri poliranju odraža na končnem izgledu izdelka. Glede na to, kakšen material bomo s polirnim strojem obdelovali, potrebujemo tudi različne polirne plošče oziroma diske, ki so ključni dejavnik, ki vplivajo na moč in grobost poliranja. Kakovostni polirni stroj odlikuje ergonomski ročaj, ploščata kovinska zobniška glava in zelo nizka teža, zato je rokovanje z njim izjemno enostavno in lahko.