Obnova dimnika

Obnova dimnika je zelo pomembna, saj bo preprečila mnogo različnih težav in nevarnosti. Dimniki se skozi leta obrabljajo in izgubljajo na svoji funkciji ter delovanju. Obnova dimnika je pomembna tudi za to, ker čez čas dimnik ne more več zadrževati ognja ali pa nevarnega dima.

Obnova dimnika bo tako zagotovila ponovno učinkovitost, njegovo ponovno delovanje predvsem pa varnost za vas in za okolico. Pri obnovi sta na voljo dve sanaciji, katera je bolj pravilna za vaš dimnik pa bo presodil strokovnjak na tem področju oziroma dimnikar.

Zelo hitra poceni in enostavna rešitev je namestitev Inox dimnika oziroma Inox cevi. Čeprav je montaža in vstavljanje enostavno, se tega ne lotevajte sami, ampak to prepustite strokovnjaku. Če so morda poškodbe dimnika preveč obsežne in je dimnik preveč star potem je potrebno stari dimnik zrušiti in zgraditi novega.

Ko je nov dimnik nameščen ga je potrebno seveda redno vsako leto vzdrževati in čistiti. Dimnik je sam po sebi najbolj obremenjen del v objektu, saj skrbi za ogrevanje.

Šamotne plošče

Šamot je naraven in zelo uporaben material, ki so ga že leta nazaj pričeli uporabljati v krušnih pečeh in v različnih pizzerijah. Šamotna plošča je priljubljen, kakovosten in uporaben izdelek.  Šamotna plošča se izredno veliko uporablja v gostinske namene, saj se na tej plošči pečejo pice v krušni peči.

V Evropi so šamotne plošče in drugi izdelki iz šamota postali zelo priljubljeni zaradi svoje kakovosti in funkcionalnosti.

 Šamotna  plošča je lahko različnih velikosti in oblik. Šamotno ploščo lahko naročite, da jo izdelajo po naročilu ali pa jo kupite v tehničnih trgovinah. Šamot je stisnjen in ima fino strukturo. Med peko oziroma, ko je v pečici absorbira zelo veliko količino toplote, nato pa jo v obliki nežnega in neškodljivega sevanja oddaja v svojo okolico in prostor okoli sebe, posledično pa to zagotavlja odlično in hitro pripravo različnih jedi, kot so pizze in kruh.