Zakaj so inox dimniki prava izbira?

Dimniki iz nerjavečega jekla so razdeljeni v dve različni kategoriji: tako imenovani enoslojni ali dvoslojni. Zlasti pri prenovi kaminov pa je zaželena različica enoslojnih dimnikov. Glede na to, kako zapletena in težka je bila reorganizacija v prejšnjih časih, se je na srečo ena ali druga v tem okviru odločilno izboljšala. 

Do pred nekaj leti, na primer, so morali rušiti stari in celovit dimnik, da so ga zgradili iz nič. Danes preprosto spustijo novo cev iz nerjavečega jekla. Po kratkem času je celoten postopek gradnje končan. Poleg tega pa postaja vse bolj priljubljena samostojna namestitev, ki jo inox dimniki popolnoma omogočajo. Nov dimnik iz nerjavečega jekla tako  postaja vse bolj priljubljena med strokovnjaki in domačimi mojstri. 

Katere so prednosti Inox dimnikov?

V zvezi s tem pa je treba povedati tudi, da je nujno predhodno posvetovanje z dimnikarjem ali drugim strokovnjakom. Inox dimniki iz nerjavečega jekla so zelo priljubljeni za zunanjo uporabo. Seveda, pod pogojem, da imajo ustrezno odobritev, se lahko uporabljajo za vgradnjo v zaprtih prostorih. 

Poleg tega izolacijski sloj, ki je dodatno vgrajen v dvoslojne dimnike iz nerjavečega jekla, prispeva k hitremu ogrevanju dimniške cevi in ​​s tem hitremu doseganju delovne temperature. Dobra kakovost v vsakem primeru govori sama zase. 

Visoka toplotna prevodnost in dolga življenjska doba 

V vsakem primeru imajo inox dimniki iz nerjavečega jekla izredno visoka toplotna prevodnost. Zlasti posebna kakovost materiala zagotavlja dolgo življenjsko dobo in predstavlja odlično zaščito pred korozijo. Posebej velja omeniti tudi majhno težo in brez težav sestavljanje komponent.  

Seveda obstajajo tudi nekatere slabosti, ki jih imajo inox dimniki.  V primerjavi z drugimi modeli kaminov so sodobni kamini iz nerjavečega jekla med najdražjimi. Vsekakor lahko upravičeno rečemo, da gre za pridobitev, ki se bo z leti obrestovala. Vendar je treba vnaprej razmisliti, ali druge izvedbe dimnikov ne bi ustrezale posameznim zahtevam.