Pika na i popolno opremljenemu domu

Pohištvo in stanovanjska oprema v veliki meri odločata o zadovoljstvu stanovalcev, še posebej če gre za novo stanovanje. Normalno je, da se veliko pozornosti v takšni situaciji namenja tistim najpomembnejšim elementom, brez katerih si vsakdanjega življenja pač ne moremo predstavljati. A že hitro se izkaže, da imajo svoje povedati tudi manj opazni elementi, ki so morda prav tako pomembni. Dodajo piko na i, ki zagotavlja najvišji možni standard bivanja v popolno opremljenih stanovanjskih prostorih.

En primer je posteljnina, ki je seveda nepogrešljiva v vsaki spalnici. Ne gre le za to, da se moramo opremiti z rjuhami in odejami, če želimo mirno spati preko noči, temveč tudi za to, da ima takšna oprema veliko vlogo pri zagotavljanju kakovostnega spanca. Kakovost se še kako pozna v praksi, zato je dobra posteljnina smiselna investicija tako za tiste, ki imajo težave s spanjem, kot tudi za tiste, ki želijo preprosto izkoristiti prednosti mirnega in nemotenega spanca vsako noč. Gotovo se posteljnina prej ali slej prikrade v misli vsakogar, če ne prej takrat, ko je treba zvečer leči v posteljo. Poleg tega je posteljnina na voljo v mnogih trgovinah, pa tudi doma imamo običajno kar zalogo rjuh in odej.

Malo manj pozornosti so deležne dekorativne odeje. Čisto možno je, da teh sploh ne uporabljamo v stanovanju in tudi ne pogrešamo, čeprav imajo lahko tudi funkcionalno nalogo. Dekorativne odeje so seveda v prvi vrsti namenjene dekoraciji, a kot prave odeje še vedno nudijo vse prednosti tople in mehke odeje. Odvisno seveda od tega, s kakšno odejo se opremimo – mnoge dekorativne odeje so bolj prilagojene dekoraciji in imajo estetsko dimenzijo izpostavljeno ravno na račun funkcionalnosti in udobja. Poleg tega so dekorativne odeje pogosto tudi manjše in že s tega vidika ne morejo opraviti naloge običajnih odej. A vseeno gre za izdelek, ki lahko doda piko na i lepo urejenemu domu.