Nameni, za katera so uporabna senčila

Kvak, ki je kdaj ali gradil ali preurejal hišo ali stanovanje pozna muko, ki jo predstavlja izbira primernega senčila za prostor. Splošno gledano lahko gledamo dve glavni vrsti senčil in sicer zunanja in notranja senčila. Ta se razlikujejo po tem, kjer so nameščena, torej znotraj ali izven bivalnega prostora. Senčila, ki se nameščajo na zunanji strani bivalnega prostora so bolj robustna in načeloma ponujajo višjo stopnjo zatemnjenosti, medtem ko so notranja senčila bolj primerna za prostore, ki ne potrebujejo tako močnega senčenja, ampak so bolj namenjena tudi dekoraciji, seveda pa ne smemo zanemarjati tudi uporabne vrednosti. Splošno gledano učinkovitost senčenja notranjega senčila določa izbira blaga, ki ima lahko gosto ali redko tkane nitke, kar določa stopnjo senčenja.

Med najpopularnejša notranja senčila spadajo plise zavese

Plise zavese so vsestranske, ker lahko, kot je bilo že prej omenjeno, njihovo intenziteto senčenja določamo z izbiro blaga. Poleg tega, da nam je prepuščena izbira vrste blaga imamo tudi skoraj da popolnoma proste roke glede izbire barv in celo vzorcev, če si tega posebej želimo.

Plise zavese so vsestranske in zaradi njihove preproste izdelave jih lahko prilagodimo prav vsaki obliki okna, pa naj bo ta celo trikotna ali polkrožna. Plise zavese upravljamo ročno z vrvico ali ročico, ki je del vgrajenega sistema, ki je narejen iz kakovostnih in obstojnih materialov, ki so narejeni za prestajanje marsikaterih obremenitev, predvsem pa se ne razkrajajo pod vplivom dolgotrajne obsevanosti s soncem.

Kar se tiče življenjske dobe, ki jo lahko doživijo plise zavese so prav vsi njihovi elementi izdelani tako, da bi vsaka taka senčila doživela čim daljšo uporabo. Vsi materiali, ki so uporabljeni, tudi barve, ki se uporabljajo za izdelavo platna, so narejene tako, da tudi po dolgoletni namestitvi ne zbledijo in ohranjajo svoj izgled, dokler ne dotraja celotno senčilo.