Kakovostni zobni vsadki v Sloveniji

V iskanju kakovostnih in cenovno ugodnih zobozdravstvenih storitev se pogosto odpravljamo v tujino, še posebej seveda v primeru, da potrebujemo kakšne naprednejše oziroma zahtevnejše posege. A ravno v teh primerih ni pametno iskati najnižje cene in najugodnejšega ponudnika, sploh zato ne, ker imamo tudi v Sloveniji dokaj dobro ponudbo naprednih zobozdravstvenih storitev in izdelkov.

Med najbolj iskanimi izdelki so gotovo implantati, cenik za te pa ni nujno pretirano drag. Žal je na tem področju veliko odvisno od posameznega primera, ki močno odloča tudi o ceni. Le redko lahko dva posega povsem primerjamo in določimo isto ceno, saj je vsako zobovje drugačno, tako da se razlikujejo tudi implantati. Cenik sicer okvirno lahko postavimo, predvsem na ugodnejšem koncu spektra. Pomembno je, da se tudi po ugodni ceni izberejo le kakovostni implantati, cenik za te se začne pri kakšnih 500 evrih. Pri tem je treba upoštevati, da sam implantat običajno ne zadostuje za celovito rekonstrukcijo poškodovanega zobovja ali manjkajočega zoba, tako da je treba upoštevati še cene dodatkov in storitev.

Nekoliko dražji pa bodo zahtevnejši posegi, ki vključujejo vsadke, na primer storitev all on 4. V Sloveniji lahko najdemo nekaj zanesljivih ponudnikov, ki imajo to rešitev v svoji ponudbi, vsekakor pa ne moremo pričakovati, da bo možno pri tem kaj privarčevati. All on 4 v Sloveniji zahteva kar nekaj tisočakov, kar je pričakovana cena, če želimo uspešno rekonstruirati celotno zobovje. Za kompletno storitev bo treba odšteti kakšnih pet tisočakov, morda nekaj sto evrov manj ali več, odvisno od izbranega izvajalca. Seveda ni vse v tej ceni, bolj je smiselno poskrbeti za to, da je zobozdravnik zanesljiv in usposobljen, izdelki pa kakovostni. Spet pomislimo tudi na to, kaj je v ceno vključeno in kaj ne. Načeloma je možno najti kompletne ponudbe za all on 4 v Sloveniji, tako da ne bo presenečenj pri doplačilih.