Industrijska vrata zagotavljajo odprte dovozne poti

Če imamo obrat vsaj približno blizu česa, kjer se čez dan lahko nahaja veliko avtov, kot so recimo turistični kraji, izhodiščne poti za pohode ali kolesarske ture, ali pa samo imamo obrat nastanjen v bližini večjega mesta, je lahko eden izmed največjih problemov, ki ga lahko srečamo to, da so dovozne poti zasedene ali ovirane zaradi drugih vozil. Da se temu izognemo lahko namestimo industrijska vrata, ki jih lahko daljinsko upravljamo in s tem zagotavljamo, da samo točno določene osebe lahko omogočijo dostop do zavarovane prometne površine. Industrijska vrata namenjena industrijski uporabi so nekoliko drugačna kot druga dvoriščna drsna vrata in sicer predvsem v tem iz kakšnega materiala so narejena in sicer to lahko vidimo v tem, da so industrijska vrata predvsem kovinska, saj je ta material najbolj odporen na vremenske pojave brez dodatnega vzdrževanja. 

Za razliko lahko pod drobnogled vzamemo dvoriščna drsna vrata, ki so narejena iz več različnih materialov poleg kovine, zato da lahko zagotavljamo edinstven izgled, ki je v enakem slogu kot stavba, pred katero se vrata nahajajo. Taka dvoriščna drsna vrata so nekoliko bolj zapletena za vzdrževanje, saj se ukvarjamo z mešanim medijem, ampak če se odločimo za to, da je kovina zaščitena s pomočjo peskanja ali kašno drugo metodo varovanja surove površine nam za skrb ostane le še recimo les, ki ga moramo na vsakih nekaj let naoljiti, mogoče pa celo pobrusiti ali očistiti s pomočjo vode pod pritiskom, da lahko zadržimo površino v čim bolj neokrnjenem stanju. 

Ne glede na to kako so narejena so dvoriščna drsna vrata vseeno izdelana z nekoliko več esteticizma v mislih, medtem ko so industrijska vrata namenjena izključno svoji primarni uporabi in so narejena tako, da so čim bolj vzdržljiva in močna brez poudarkov na tem, kako zgledajo v kombinaciji s stavbo ali okolico.