Rekuperator zraka za pasivno hišo

Rekuperator zraka je odličen za pasivne hiše, ki so vedno bolj aktualne tudi pri Slovencih. Seveda se vsakdo, ki gradi hišo vpraša, ali bo resnično potreboval prezračevalni sistem. Dolga leta smo namreč živeli v hišah, ki prezračevalnih sistemov niso imele in jih niso niti potrebovale. Sedaj pa se daje vedno večji pomen tudi na kakovosten prezračevalni sistem z rekuperatorjem zraka. 

Rekuperator zraka poskrbi, da zrak, ki vstopi v prostor, ni tako hladen kot zunanji. Naša hiša se tako rekoč s pomočjo pravilno izdelanega prezračevalnega sistema sama zrači. Če poizkusimo odgovoriti na prvo vprašanje, zakaj je potrebno vgraditi prezračevalni sistem, je odgovor enostaven. Ker današnji materiali, iz katerih je zgrajen vsak nov dom, zelo močno tesnijo in v hišo ne spuščajo dovolj zraka. Takšna hiša tako hitro postane vlažna in neprijetna za bivanje. Lahko pa se nam pojavi tudi nezaželena plesen. 

Rekuperator zraka pa je pri celotnem procesu prezračevanje odličen, saj poskrbi, da je zrak v hiši vedno prijetno svež in ima prijetno temperaturo. 

 

Prezračevalni sistemi po ugodni ceni

Prezračevalni sistemi so postali izredno pomemben del vsakega doma, zato jih lahko dobimo pri vedno več ponudnikih, ki imajo na voljo prezračevalne sisteme različne kakovosti. Sistemi, ki se dobijo na slovenskem trgu, se razlikujejo. Kot neizkušeni kupci žal ne moremo vedeti, kaj bi bilo najbolje za nas. Zato se moramo pozanimati, kakšne prednosti nam bo nudil določen prezračevalni sistem in seveda tudi kakšne slabosti ima. 

Prezračevalni sistemi morajo biti prilagojeni za določeno hišo, kar pomeni, da vsak prezračevalni sistem ni primeren za vsako gradnjo. Pomembno je, da že pri načrtovanju hiše začnemo misliti na prezračevanje in tehtno premislimo kateri prezračevalni sistem bomo vgradili v naš novi dom. 

Prezračevalni sistemi nam bodo nudili najvišjo stopnjo udobja in kakovosti bivanja in bodo kmalu postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja.