Kaj je panelni parket?

Panelni parket je vrsta parketa, ki je že popolnoma pripravljena za polaganje na tla vašega stanovanja ali hiše. Zanj je značilno, da obstaja veliko različnih vzorcev na trgu, zato se je zelo težko odločiti za najlepšega. 

Panelni parket je parket, ki je bil popolnoma obdelan že v delavnici, torej ne potrebuje dodatnega oljenja ali lakiranja, in je pripravljen za montažo, pripravljeno ima gladko zgornjo površino in je izredno enostaven za montažo. Panelni parket je enostaven za montažo, saj so njegove plošče izjemno dolge, kar prihrani ogromno časa. Poleg enostavne montaže pa je potrebno poudariti, da je izjemno odporen na udarce in na razlitje tekočin, kar ga naredi izredno priljubljenega na trgu dan danes.  

Torej v kolikor iščete parket, ki je popolnoma pripravljen na montažo in ga je povesem enostavno montirati. Poleg tega pa z njim nimate veliko dela, potem je panelni parket prava izbira za vas. 

Polaganje parketa ni tako zelo zahtevno

Pri polaganju parketa morat vedeti, da obstaja jo različni vzorci polaganja. Te seveda najbolj obvladajo parketarji, ki so za to izšolani, vendar tudi sami, bi se lahko naučili polaganje parketa. Verjetno bi bil to malo daljši proces, vendar v kolikor nočete zapravljati denarja, potem je to lahko rešitev za vas.

Potrebovali boste le nekaj osnovnih navodil in veliko potrpljenja in natančnosti. Mogoče boste potrebovali nekoga, ki vam bo pomagal začeti in vam pokazal na kaj biti pozorni in česa ne spregledati. 

V primeru, da iščete parket, ki je popolnoma pripravljen za polaganje na tla v vašem bivališču, potem zagotovo izberite panelni parket, saj ne zahteva nobene druge obdelave in ga je popolnoma enostavno vzdrževati. Poleg vsega pa lahko izbirate med velikim številom različnih vzorcev in barv, tako da najdete pravega za vas. V kolikor pa želite prihraniti nekaj denarja, pa se lahko sami lotite tudi opravila kot je polaganje parketa.