Ortodontski aparat za zapeljiv nasmeh

Ortodontski aparat je zelo pogosta in priljubljena storitev, ki se uporablja predvsem za pravilno namestitev ustne votline in čeljusti. Nekateri posamezniki pa se za ortodontski aparat odločijo tudi zaradi estetike.

Ortodontski aparati so na voljo za vse starostne skupine; do 18. leta se ortodontski zobni aparat namesti brezplačno, saj to storitev krije zdravstvo oziroma zavarovalnica. Po dopolnjenem 18. letu pa je to storitev potrebno plačati iz lastnega žepa, saj se smatra, da gre za estetsko namestitev oziroma popravilo zob.

Ortodontski zobni aparat vam lahko namesti samo ortodont, zobni aparat pa ostane nameščen do konca zdravljena oziroma je to odvisno za kakšen zobni aparat gre. Zobnih aparatov in različnih tehnik različnih vrst. Razlikujemo jih glede na vstavljanje in glede na to, kje je aparat nameščen.

Poznamo fiksne zobne aparate, ki ostanejo nameščeni do konca zdravljenja, to pomeni, da si ga pacient ne more odstraniti sam, tak zobni aparat je sestavljen iz nosilcev, ki se prilepijo na zobe, ti pa se imenujejo zvezdice.

Poznamo tudi nevidni oziroma invisalign zobni aparat. Ta zobni aparat je skorajda neviden, za njega se odločajo predvsem starejši posamezniki, ki si želijo lepšega nasmeha in bolj ravne zobe. Zobni aparat invisalign je samoplačniški.

Nevidni zobni aparat Invisalign

Invisalign je odlično odkritje na zobozdravstvenem trgu. Omogoča hitro in enostavno popravilo nasmeha, saj je skorajda neviden – zaradi svoje prozorne barve. Za invisalign se lahko odloči praktično vsak, čeprav se za njega odločajo predvsem starejši in ne najstniki, saj si želijo popraviti izgled svojega nasmeha in zob. 

Invisalign je bil najprej patentiran v Ameriki, kjer je postal prava uspešnica. Izdelava in namestitev je zelo hitra in preprosta. Izbrani ortodont vam vzame odtise vaše ustne votline in zob, nato pa je samo potrebno počakati na izdelavo.

Na žalost pa zobni aparat invisalign ni najbolj primeren za kadilce, saj se lahko zelo hitro obarva zaradi cigaretnega dima.