Drsna dvoriščna vrata

Na domačem dvorišču si ne moremo privoščiti veliko prostora, izkoristiti želimo vsak kvadratni centimeter razpoložljive površine. Tak učinek lahko dosežemo z vrati, ki so dobro prilagojena prav takšni vlogi – to so drsna dvoriščna vrata, ki so priljubljena izbira na domačih dvoriščih. Na voljo imamo sicer različne izvedbe, pri vseh pa lahko pričakujemo podobne prednosti.

Dvoriščna vrata morajo predstavljati zanesljivo pregrado med zasebnimi površinami in okolico. Hkrati pa do dvorišča pogosto dostopamo peš ali z avtomobilom – ravno pri tem se izkažejo prednosti drsnega mehanizma. Drsna vrata so lahko precej enostavna, pravzaprav jih enostavno namestimo na drsno vodilo in že dobimo povsem uporabna vrata. Pri takšnih vratih je odpiranje seveda ročno, kar morda ne bo problem, a za neoviran dostop z avtomobilom je bolj koristen samodejni pomik, ki ga omogoča električni pogon za takšna vrata.

Avtomatska dvoriščna vrata

Avtomatski mehanizmi so zelo priročni in zagotavljajo odlično izkušnjo uporabnikov. Delujejo lahko na različne načine, predvsem se razlikujejo glede na to, kako jih lahko upravljamo. Ena možnost je upravljanje z gumbom, uporabimo lahko tudi daljinski upravljalnik, pri pametnih sistemih celo mobilno aplikacijo. Zelo pogosta rešitev za funkcionalna dvoriščna vrata pa je odpiranje s pomočjo senzorja, ki zazna prihod znanega vozila. 

V vsakem primeru so drsna dvoriščna vrata dokaj prilagodljiva, tako da lahko pričakujemo odlično izkušnjo tudi če smo precej zahtevni. Drsna vrata ponujajo optimalen izkoristek prostora in se zelo elegantno odpirajo, poleg tega jih lahko dopolnimo z manjšimi vrati, ki omogočajo neoviran prehod pešcev. Pogosto dvoriščna vrata izdelamo po meri, kar ponuja kar najboljši končni učinek. Seveda pa lahko že v ponudbi serijsko izdelanih vrat včasih najdemo zelo posrečene rešitve, ki bodo tudi cenovno precej ugodne.

V končni fazi se avtomatska dvoriščna vrata najbolj izkažejo s svojimi funkcionalnostmi. Uporabljamo jih vsakodnevno, zato je treba zagotoviti, da bomo z njimi povsem zadovoljni, kar upravičuje tudi nekoliko višjo ceno.