Kombinacija materialov pri stanovanjski opremi

Kakovostni materiali so ključnega pomena pri opremljanju stanovanja. Nekateri materiali izstopajo s svojimi edinstvenimi lastnostmi, pogosto pa se izkaže, da je materiale najbolje kombinirati. Tako dobimo zelo prepričljivo ponudbo različnih izdelkov, s katerimi bomo zagotovo zadovoljni. Seveda se splača dobro premisliti pri izbiri tiste opreme, ki jo najpogosteje uporabljamo in v največji meri odloča o našem zadovoljstvu.

Okna in vrata

Predvsem pri oknih in vratih smo zelo pozorni na uporabljene materiale. Priljubljena so recimo ALU vrata, ki se pogosto uporabljajo zaradi svojih edinstvenih prednosti. ALU vrata veljajo za vzdržljiva in zanesljiva, kar je predvsem pri vhodnih vratih ključnega pomena. Notranja vrata se še vedno izdelujejo pretežno iz lesa, na tem področju imamo nekoliko več svobode pri izbiri različnih materialov, saj ni kakšnih posebnih zahtev. ALU vrata se zelo redko uporabljajo za notranja vrata v stanovanjskem okolju, tudi PVC in druga vrata dokaj redko srečujemo v tej vlogi, saj imajo lesena vrata kar nekaj prednosti.

Pri oknih pa se poslužujemo širšega nabora materialov in kombinacij. Zelo priljubljena so PVC okna, ki imajo celo vrsto atraktivnih prednosti. Predvsem so poceni glede na svojo kakovost in funkcionalnost – tudi v nižjem cenovnem razredu dobimo zelo dobra PVC okna, s katerimi bodo zadovoljni tudi bolj zahtevni kupci. Seveda pa imamo na voljo tudi alternative in kombinacije. PVC okna imajo prednost z ugodno ceno in naprednimi okenskimi profili, medtem ko ALU okna omogočajo izdelavo večjih in stabilnejših okenskih okvirov. Lesena okna slovijo predvsem po čudovitem izgledu. 

V vsakem primeru pridejo v poštev nekatere kombinacije, ki so lahko tudi zelo posrečene. Okna se seveda vedno kombinirajo s steklom, a zasteklitev pride v poštev tudi za vrata. V tem oziru se steklo odlično kombinira z vsemi drugimi materiali, kar je očitno že pri oknih, a prav pri vratih lahko z zasteklitvijo dosežemo zelo posrečene učinke.