Kakovostna oprema za stanovanjske prostore

Pri opremljanju stanovanjskih prostorov imamo razumljivo v mislih predvsem gospodinjske aparate in podobno opremo, ki jo neposredno uporabljamo. A še veliko večjo vlogo ima lahko stanovanjska oprema, ki opravlja svojo funkcijo pasivno, skozi ves čas uporabe prostorov. Na to moramo pomisliti že pri gradnji prostorov, saj gre za ključno opremo, ki bo močno odločala o funkcionalnosti in izgledu prostora. 

To so recimo keramične ploščice, ki se pogosto uporabljajo v različnih stanovanjskih prostorih. Vsekakor imajo zelo pomembno nalogo, ki je ne moremo enostavno nadomestiti z drugimi materiali, čeprav imamo na področju talnih oblog kar nekaj izbire. V nekaterih prostorih so keramične ploščice naravnost nepogrešljive, drugod pa ponujajo prepričljive prednosti, zaradi katerih se odločamo za to opcijo.

Keramične ploščice v stanovanjskem okolju

V stanovanju uporabljamo predvsem kopalniške in kuhinjske ploščice. Ravno v teh prostorih se namreč srečujemo z večjimi obremenitvami, ki zahtevajo dobro zaščito tal. Predvsem v kopalnici izstopa visoka vlažnost ter tveganje za zastajanje tekoče vode, zato je treba podlago dobro zaščititi tudi pred stoječo vodo. V kuhinji imamo nekatere podobne izzive ter nekaj novih nalog, predvsem služijo kuhinjske ploščice zaščiti pred mastnimi madeži in drugo umazanijo ter pomagajo pri ohranjanju čistega in urejenega bivalnega okolja.

Vsekakor pa imajo tako kopalniške kot kuhinjske ploščice pomembno nalogo tudi pri oblikovanju lepega in prijetnega okolja, v katerem bomo z veseljem preživljali svoj čas. Talne ploščice skrbijo za prijetno stopanje po stanovanju, sploh v kombinaciji s talnim gretjem, medtem ko keramične ploščice na stenah odpirajo celo vrsto možnosti pri oblikovanju posrečenih vizualnih učinkov. Ta potencial se vsekakor splača izkoristiti, saj lahko pridemo do izjemno posrečenih kombinacij, ki prinašajo prav vse, kar lahko pričakujemo od kakovostne stanovanjske opreme te vrste.

Na izbiro imamo različne keramične ploščice, navsezadnje tudi keramiko po meri. Tudi zahtevnejši uporabniki bodo torej prišli na svoj račun pri opremljanju stanovanja.