Izvedba vodovodne inštalacije zahteva tehten premislek in posvet s strokovnjakom

Vse premalo se zavedamo, da je vodovod v stanovanju ali hiši nepogrešljiv del našega življenja. Tega se zavedamo šele tedaj, ko imamo v stanovanju poplavo ali pa bi radi imeli vodo v prostoru, kjer to ni mogoče. Zato pri novih gradnjah ali adaptaciji stanovanja ni odveč tehten premislek in posvet s strokovnjakom. Vodovodne inštalacije so del objekta in jih ni mogoče enostavno menjati ali popravljati. 

Cena je največkrat odvisna od razvejanosti sistema v objektu ter izbire materiala. Strokovnjaki vam okvirno ceno sporočijo, ko pregledajo že obstoječi objekt, naredijo načrt in poslušajo želje naročnika. Ker se napeljava vodovodne inštalacije izvaja za daljše življenjsko obdobje, od 20 do 50 let, razmislite, da boste vključili takšne vodovodne cevi, ki bodo zagotavljale neoporečnost vode. Ker se vodovodna napeljava večinoma namešča podometno in se kasneje ne vidi, pri inštalaciji ni odveč postavitev slikati za osebni arhiv.

Odziven in učinkovit servis peči poskrbi za bistveno manj skrbi

Čeprav se danes ljudje za ogrevanje svojih domov vse pogosteje poslužujejo alternativnih virov, pa so različne peči še vedno v mnogih hišah. Te se med seboj razlikujejo predvsem glede na vrsto energenta, ki ga uporabljajo za izgorevanje. Najpogosteje srečamo peči na olje, pelete in tudi na drva, ki na koncu prinašajo različno energetsko učinkovitost in tudi različno udobje. Ne glede na to, za kateri energent gre, je servis peči izjemno pomemben.Ste kdaj razmišljali, da bi vas v najhujšem mrazu vaša peč pustila na cedilu? V izogib temu je na prvem mestu redno vzdrževanje in servisiranje vaše peči, s čimer se še pravi čas odkrijejo morebitne napake v delovanju. Če pa vas okvara kljub temu preseneti, je najbolj poiskati odziven in učinkovit servis peči. Tako bo okvara odpravljena v čim krajšem času, vi pa boste zopet lahko uživali v toploti vašega doma.