Kaj vključuje za skok s padalom cena?

Polet s padalom je visoko na seznamu želja praktično vsakega avanturista, ki uživa v adrenalinskih aktivnostih v naravi. A pred poletom v nebo naletimo na nekatere ovire, ki jih moramo premagati – najprej moramo zbrati dovolj poguma, nato pa moramo najti tudi ustrezno ponudbo, običajno pri agencijah, ki se ukvarjajo z organizacijo adrenalinskih aktivnosti (https://www.bovecsport.com/sl/ponudba/letenje-s-padalom-v-tandemu). Ko najdemo ponudbo, pa je včasih ovira za skok s padalom cena. Ta aktivnost je namreč dražja kot večina drugih doživetij, zato cene ne moremo vedno upravičiti.

Kaj za skok s padalom cena pravzaprav vključuje? Pri zanesljivih športnih agencijah lahko pričakujemo, da bomo deležni celovite ponudbe, ki vključuje vse potrebno za odlično izkušnjo. Običajno gre za prevoz do vzletišča, izposojo opreme, osnovno usposabljanje, nato seveda izvedbo poleta v tandemu ter naposled prevoz nazaj do izhodišča. To je nekako zaokrožena storitev, pri kateri izvajalec prevzame praktično vse opravke, udeleženec se le zglasi na dogovorjenem mestu in se prepusti uživanju v izkušnji. Tako je za skok s padalom cena lahko upravičena, saj storitev zagotavlja odlično izkušnjo.

Kakšna je pravzaprav za skok s padalom cena?

Če primerjamo ponudbo, najdemo različne cene, seveda tudi različne programe in storitve. Tako primerjava samih številk ni vedno povsem relevantna, a vseeno lahko dobimo dobro orientacijo. Za tandemski skok s padalom cena običajno znaša od 150 do 200 evrov, to pa vključuje od 30 do 60 minut poleta ter vse druge storitve, ki so potrebne za brezskrbno izkušnjo.

Cena za skok s padalom v primerjavi z drugimi aktivnostmi

V primerjavi s stroški pri drugih aktivnostih je za skok s padalom cena vsekakor nekoliko višja. Običajne adrenalinske aktivnosti, kot je recimo rafting ali zip line, stanejo le nekaj deset evrov, običajno okoli 50 ali 60 evrov. A seveda same izkušnje ne moremo neposredno primerjati, polet s padalom je povsem drugačno doživetje, ki brez težav upravičuje razliko v stroških.