Previdno pri izbiri otroške čelade

Slej ko prej napoči čas, ko morate svojega malega junaka pričeti na navajanje vožnje s kolesom. Ta čas pride še toliko hitreje, če tudi sami zelo radi kolesarite, saj bo vaš malček še toliko prej pričel kazati zanimanje za takšno aktivnost. Na začetku ga seveda ne boste posedli na pravo kolo, temveč si boste izbrali primerno sredstvo za navajanje na vožnjo s čisto pravim kolesom. Izkazalo se je, da so poganjalci daleč najboljša izbira, saj se na takšno aktivnost otroci navadijo precej prej. A ne glede na to, katero prevozno sredstvo boste izbrali za tovrstno učenje, je najpomembneje, da otrok pri navajanju na glavi nosi primerno zasnovano čelado.

Izbira otroške čelade pa še zdaleč ni tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled. Veliko staršev ali skrbnikov se odloči na glavo otroka namestiti čelado, ki jo je pred tem uporabljal kateri od drugih otrok. Strokovnjaki pa še zdaleč ne priporočajo uporabe rabljene otroške čelade, zato je najbolje, da se odločite za nakup nove. Pri izbiri naj nujno sodeluje malček, ki naj čelado pred nakupom tudi preizkusi.

Ne prevelika in ne premajhna čelada nista primerni izbiri za otroka na kolesu

Otroška čelada je v prvi vrsti namenjena temu, da malčka varuje pred morebitnim padcem. Če menite, da je varnost zagotovljena že s tem, ko je čelada nameščena na njegovi glavi, se morda motite. Če je prevelika ali premajhna, je to tako, kot če otrok na glavi sploh ne bi imel primerne zaščite. Velikost otroške čelade je namreč eden od najpomembnejših dejavnikov, ki pripomorejo k dovolj veliki zaščiti oziroma varnosti.

Ravno zato je še toliko pomembneje, da otroka peljete s seboj v specializirano prodajalno s tovrstnimi izdelki. Ko boste izbrali nekaj ustreznih modelov otroške čelade, je na vrsti nujno preizkušanje. Če sami nimate občutka, ali je malčku čelada povsem prav, naj vam pri tem pomaga strokovno prodajno osebje.

Čelade za otroka ne kupujte na slepo

Kakovosten poganjalec ali pa kakovostno otroško kolo vas bo stalo kar nekaj denarja, a se vam takšna investicija zagotovo splača. Enako razmišljajte ob nakupu otroške čelade. Dandanes takšne vrste izdelkov lahko kupite skoraj na vsakem koraku. Opozarjamo vas, naj vas ne zavajajo nizke cene čelad na trgu. Te so zagotovo manj kakovostne. Čelade za otroke zato raje vedno kupujete v preverjenih prodajalnah.