Posebne rešitve za večje izzive pri čiščenju

Ko se pri čiščenju doma ali drugih prostorov srečamo s kakšnim posebnim izzivom, si gotovo zaželimo, da bi imeli pri roki ustrezen pripomoček, ki bi opravilo spremenil v malo malico. Če ga nimamo, bo delo bistveno težje, zato se je smiselno že vnaprej opremiti z izdelki, ki bi jih pri čiščenju utegnili potrebovati. Poleg nekaterih vsestranskih čistilnih pripomočkov bomo bržkone potrebovali tudi kakšno posebno napravo za večje izzive.

Čiščenje pepela

Čiščenja pepela se ne moremo lotiti kar z običajnimi pripomočki, temveč bomo potrebovali prilagojen sesalnik za pepel. Zaradi finega prahu je čiščenje pepela nevšečno opravilo, ki ga težko učinkovito opravimo, če nimamo primernega sesalnika. Z metlo bomo pepel le dvignili in razpršili po prostoru, z običajnim sesalnikom pa prav tako ne bomo veliko dosegli – pepel uide zračnim filtrom in se sprosti nazaj v zrak, poleg tega lahko vroč pepel poškoduje ali kar uniči sesalnik. Potrebovali bomo torej sesalnik za pepel, ki je prilagojen prav za to nalogo. Gre za ojačan sesalnik s kovinskimi deli, ki jim niti vroča žerjavica ne bo prišla do živega, posebej prilagojeni so tudi zračni filtri, ki bodo zadržali fine drobce pepela. Sesalnik za pepel lahko še vedno uporabljamo kot običajen sesalnik, saj so vse prilagoditve v tem primeru le dodaten plus.

Čiščenje trdovratne umazanije

Kako se lotiti posebej trdovratnih madežev? Odgovor je visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki brez potrebe po čistilih opravi z razno umazanijo okoli hiše. Zaradi svoje učinkovitosti se visokotlačni čistilec na toplo vodo pogosto uporablja prav pri največjih izzivih, na primer pri čiščenju fasade, nedostopnih kotičkov zunanjih površin, teras, pa tudi pri čiščenju vozil, orodja, garaž in podobnih zadev. Vsekakor se bo visokotlačni čistilec na toplo vodo pri trdovratni umazaniji odlično izkazal – če ne zadostuje močan curek, bo pomagala še vroča voda, v skrajnem primeru uporabimo še čistila.