Turistična ponudba v Bovcu

Obiskovalci Bovca bodo morda kar nekoliko presenečeni, sploh če se v Posočje vračajo po dolgem času – turistična ponudba se je namreč v zadnjih letih bliskovito razvila in danes ponuja praktično vse, kar pričakujejo zahtevni obiskovalci.

Ponudba adrenalinskih aktivnosti

V ospredju so seveda adrenalinski športi, na primer rafting, Bovec pa poleg omenjene najbolj priljubljene aktivnosti ponuja še marsikaj drugega. Nenazadnje je tudi za skok s padalom Bovec najboljša izbira, s tem pa kraj privlači tudi tiste najbolj drzne avanturiste.

Nasploh bodo ljubitelji dogodivščin v naravi izbrali priljubljene aktivnosti, ki jih je treba preizkusiti. Za rafting Bovec združuje celo vrsto opcij, zelo priljubljeni so tudi spusti s kajaki. Nekoliko manj ponudbe ima za skok s padalom Bovec v tem oziru, da gre za aktivnost, po kateri je zaradi višje cene, zahtevnejše organizacije in drugih dejavnikov nekaj manj povpraševanja, je pa ponudba vsekakor zadostna za vse obiskovalce, ki si morda želijo poleteti pod nebo. Nenazadnje ima za skok s padalom Bovec na voljo tudi letališče, medtem ko so okoliški kraji pri tej aktivnosti omejeni le na vzletišča po hribih. Tako za skok s padalom kot za rafting Bovec vabi turiste z vsega sveta, zahtevnejšim obiskovalcem pa je na voljo še bogata spremljevalna ponudba.

Ponudba prenočišč

Poleg samih aktivnosti mora imeti kraj seveda tudi ponudbo prenočišč in pogostitve, ki se prileže po dolgem dnevu adrenalinskega udejstvovanja. V Bovcu je možno najti prenočišča vseh vrst, predvsem pa izstopajo apartmaji, po katerih je največ povpraševanja. Apartmaje oddajajo tudi številni zasebniki, pri katerih je moč dobiti posamezne sobe ali pa kar cele počitniške hiške. Seveda bodo prišli na svoj račun tudi tisti, ki iščejo možnost cenovno ugodnega kampiranja ali bivanja v avtodomu, čeprav se je treba pred tem pozanimati o veljavnih predpisih, še posebej, če želimo vstopiti v zaščiteno območje Triglavskega narodnega parka.