Antistresna masaža za odpravo stresa

Strokovnjaki so dokazali, da ko smo pod stresom, se v našem telesu proizvaja več hormonov, kot je to v navadi. Povišata se predvsem stresna hormona kortizol in adrenalin. Oba hormona v veliki meri vplivata na pospeševanje srčnega utripa, zviševanje krvnega tlaka, poveča se tudi napetost v mišicah. Če ljudje predolgo vztrajamo v tem stanju, to lahko zelo slabo vpliva na naše počutje, delo in nenazadnje tudi na zdravje. Na trgu je kar nekaj odlične ponudbe, ki se navezuje na reševanje tovrstnih težav. Ena med njimi je tudi antistresna masaža, ki nam jo ponujajo številni saloni po državi.

Antistresna masaža je zelo učinkovita vrsta masaže, ki je primerna predvsem za osebe, ki so podležene stresu oziroma stresnim situacijam. Tovrstna masaža se ponaša s številnimi prednostmi. Med masažo se sprošča hormon oksitocin, za katerega je značilno, da v največji možni meri blaži stres, lajša tudi vse naše bolečine in umirja strah.

Antistresna masaža vpliva tudi na povečanje izločanja hormona sreče, ustvarja sozvočje telesa, duha in našega uma. Prav tako nam zmehča vse naše otrdele mišice in zmanjšuje količino stresa v telesu. Sprošča še mišični tonus.

Tradicionalna tajska masaža za večje ravnovesje telesa in duha

Ko se odločamo za eno od številnih vrst masaž, ki nas bodo na hiter način pripeljale do dobrega počutja, se ustavimo pri masaži, ki nam omogoča predvsem to, da se naša duša in telo uravnovesita ter ponovno zaživimo popolnoma umirjeno. Taka masaža se imenuje tradicionalna tajska masaža.

Tradicionalna tajska masaža je ena od najstarejših masaž, ki so jo izvajala že zelo stara ljudstva. Priljubljena je ostala vse do današnjih dni. Izvajajo jo v številnih salonih. To delo lahko opravljajo samo osebe, ki imajo s področja tovrstne masaže prav posebna znanja ter izkušnje. Za nas pa je primerna, ker nam lahko odpravi zelo veliko težav, ki so povezane z našim duhom in tudi telesom.