Mansarda vam bo povečala vaš bivalni prostor

V številnih večjih stanovanjskih hišah se nahaja prostor tik pod streho. Ta podstrešni prostor je običajno namenjen odlaganju predmetov, ki jih ne potrebujemo več. Vendar pa se vedno več družin, predvsem mladih, odloča za preureditev podstrešnega prostora v prijeten bivalni prostor ali mansardo. Mansarda je torej podstrešno stanovanje, s katerim boste pridobili dodaten prostor, na drugi strani pa je lahko tudi samostojna bivalna enota.

V primeru, da ima naše podstrešje premajhno stojno višino, potem nam mansarda lahko služi kot razširitev obstoječega stanovanja. V tem primeru si lahko v mansardi uredimo spalne prostore, ki ne zahtevajo toliko prostora oziroma stojne višine. Če pa je stojna višina dovolj velika, potem pa ni nobenih ovir, da ne bi iz pozabljenega podstrešja nastalo prijetno stanovanje, z veliko prostora in svetlobe. V tem primeru potrebujemo dober načrt in izris prostorov, da bo naša mansarda tudi čim bolj funkcionalna.

Zvočna izolacija sten za prijetno bivanje v vašem domu

Današnji burni in hitri način življenja nam ponuja malo priložnosti, da se v miru sprostimo. To velja še posebej za ljudi, ki živijo v mestih ali ob hrupnih cestah. Ker imamo že tako malo priložnosti, da v miru posedimo, je pomembno, da je ta čas kvalitetno preživet. Izpostavljenost hrupu je vedno večja, zato je pomembno, da je v bivalnih prostorih ustrezna zvočna izolacijo sten, ki nam omogoča kakovostno bivanje v našem domu.

Zvočna izolacija sten je najbolj kvalitetna takrat, ko je izpostavljenost hrupu minimalna. Za zvočno izolacijo sten se običajno uporabljata mineralna volna ali stiropor, vendar prihajajo na trg tudi drugi kvalitetni materiali. Pogoj za dobro zvočno izolacijo sten je tudi debelina stene. Bolj kot je stena debela, manjša bo izpostavljenost hrupu. Pomembno je tudi iz kje prihaja hrup. Če smo na primer ob prometni cesti, je pomembno da steno, ki meji na cesto, bolje zvočno izoliramo.