Kmetijska mehanizacija vam bo v pomoč pri obdelovanju kmetijskih površin

Pod pojmom kmetijska mehanizacija razumemo vse vrste kmetijskih strojev in orodij, ki se uporabljajo za obdelovanje različnih kmetijskih površin. Uporablja se v vseh fazah obdelovanja kmetijskih površin, na primer oranja, okopavanja, rahljanja zemlje, sejanja, pa še bi lahko naštevali. Osnovni namen uporabe različne kmetijske mehanizacije je, da si olajšamo delo na velikih kmetijskih površinah.

Kmetijska mehanizacija so torej vsi traktorji in vsi različni priključki, ki jih lahko na traktorje priključimo. To so lahko na primer rahljalniki, sejalniki, razne prikolice kot so trosilniki, mulčerji ali brane. Poleg vseh naštetih, lahko rečemo, da je ponudba kmetijske mehanizacije resnično zelo široka. Sama izbira pa je seveda odvisna od naših potreb. Vse stroje kmetijske mehanizacije lahko kupite pri pooblaščenih zastopnikih za prodajo, pri ponudnikih, ki imajo svoj lastni proizvodni program, lahko pa kupite tudi rabljene. Ponudbo le teh lahko najdemo preko različnih spletnih oglasov.

Podrahljač vam bo učinkovito zrahljal zemljo

Obdelovanje kmetijskih površin je z razvojem kmetijske mehanizacije postal zelo kompleksen proces. Na eni strani nam kmetijska mehanizacija olajša delo, na drugi strani pa je z njeno uporabo zemlja tudi bolj zbita kot na primer pri obdelovanju površin na roke. Vendar si ob velikih kmetijskih površinah nikakor ne moremo predstavljati obdelovanja na roke, zato si delo olajšamo z raznimi stroji in orodji kot je tudi podrahljač.

Podrahljač je pomemben del kmetijske mehanizacije. Zemljo globinsko obdela tudi do globine 60 do 80 cm. Z njim zemljo zrahljamo in omogočimo zračnost oziroma propustnost zemlje. Rahla zemlja in njena zračnost sta le eden ob pogojev za dobro letino. Faza rahljanja zemlje je zelo pomembna, saj bomo na to zemljo posejali seme. Če bo zemlja preveč zbita ali v grudah, potem je večja verjetnost da seme ne bo dobro vzklilo. Podrahljači so lahko različnih dimenzij, oziroma širine in imajo tudi različno število klinov.