Dvoriščna drsna vrata privlačnega videza

Vrata so pomemben kos pohištva, ki ga ne postavljamo samo v svoje notranje prostore, kjer služijo predvsem za ločevanje različnih prostorov, temveč jih postavljamo tudi v zunanjost svojega doma in drugih primernih površin.

Med številnimi vrstami vrat, ki jih postavljamo v zunanjost, so tudi dvoriščna drsna vrata, ki jih vse pogosteje videvamo na dvoriščih posameznikov ali večjih industrijskih obratov.

Dvoriščna drsna vrata že na prvi pogled delujejo povsem drugače od drugih vrst vrat. Prav tako so narejena iz drugačnega materiala, ki je veliko bolj trpežen na vse zunanje okolice, predvsem pa na vremenske razmere.

Dvoriščna drsna vrata so izdelek, ki ga pri nas proizvaja kar nekaj priznanih proizvajalcev. Med njimi številni svoje izdelke predstavljajo tudi na spletu. Če ste si torej tudi vi zamislili za svoje domače dvorišče ali kje drugje postaviti dvoriščna drsna vrata, ideje zanje lahko poiščete kar s pomočjo spleta. Sicer pa so dvoriščna drsna vrata narejena tako, da so zelo priročna in vsekakor tudi uporabna. Nenazadnje pa so taka vrsta tudi privlačna na pogled.

Zapornice so zelo uporabne in priročne

Zapornice v grobem lahko razdelimo na tri glavne kategorije. To so zapornice za parkirišča, zapornice za individualno parkirišče in potopni stebriček.

Zapornice za parkirišča so visoko kakovostne in so namenjene za intenzivno delovanje. Njihovo ohišje je najpogosteje cinkano in prašno barvano, drog je navadno iz aluminija, ki je zelo trpežna kovina.

Zapornice se lahko krmilijo na najrazličnejše načine. To so z induktivno zanko, oddajniki ali kontrolo pristopa.

Zapornice za individualno parkirišče se imenujejo unipark in so primerne za zapiranje samo enega parkirnega boksa. Delimo jih na avtomatske in ročne. Avtomatska zapornica ima nameščeno elektroniko, ki lahko krmili tudi do štiri zapornice. Odpiramo jih lahko z oddajniki ali kontrolo pristopa. Ponavadi so take zapornice zelo vpadljivih močnih barv.

Ročne zapornice so primernejše za manj frekventna parkirišča, kjer lahko izstopimo iz avta in jih odpremo.