Zobna protetika kot posebna veja dentalne medicine

Če bi vas vprašali, kaj zavzema področje, ki se imenuje zobna protetika, bi verjetno vedeli povedati, da je to eno od področij v zobozdravstvu. Večina med vami bi vedela, da se ta veja ukvarja z zamenjavo izgubljenih ali poškodovanih zob in tudi z izboljšanjem funkcije in izgleda naravnih zob. Odgovorili bi nam torej zelo natančno, saj je velika verjetnost, da ste se s tem področjem že kdaj srečali.

Zobna protetika sodobnega časa lahko v veliki meri omogoča, da se popravijo še tako na prvi pogled nemogoče zadeve, ki so povezane z našimi zobmi. Poleg tega pa je zelo pomembno, da zobna protetika vsebuje številne naprave, ki omogočajo, da so postopki pri njej povsem neboleči.

Če imate tudi vi težave z izgubo ali poškodbo zob, potem vas moramo razveseliti, da pri nas obstaja kar nekaj vrhunskih ordinacij, kjer se lahko že danes naročite na pregled. Skupaj s strokovnjaki boste določili termine za vse potrebne postopke. Ugotovili boste, da je večina od njih izjemno hitrih in da ne boste zanje potrebovali jemati bolniške.

Zobni implantati so odlično nadomestilo ob izgubi zob

Večina od nas sploh ne upa pomisliti, kako bi odreagirali ob nenadni izgubi zob. Ker pa se nam to lahko kaj hitro zgodi, je dobro, da smo pripravljeni tudi na take zadeve. Lahko se pozanimamo za številne rešitve, ki so v takih situacijah še kako primerne. Ena med njimi so tudi zobni implantati, ki jih lahko najdemo pod imenom zobni vsadki.

Zobni implantati so torej zelo priljubljena rešitev ob izgubi zoba ali več zob hkrati. Gre za zelo kakovostna sredstva, ki so narejena iz posebnih materialov, ki jim omogočajo zelo dolgo življenjsko dobo.

Kljub temu da zobni implantati kot rešitev pri izgubi zob ustrezajo skoraj vsaki osebi, pa je potrebno narediti nekaj preiskav, še preden se strokovnjaki lotijo nameščanja implantatov v našo ustno votlino.