Adrenalinska dolina reke Soče

Posočje se je v zadnjih letih izkazalo za zelo priljubljeno turistično točko v Sloveniji. Število turistov se iz leta v leto rekordno viša, zanimanje za našo državo pa nikakor ne usiha. Lastniki nekaterih podjetij si manejo roke že pozimi, medtem ko večina čaka predvsem začetek poletne sezone, ko se včasih za trenutek zazdi, da je med nami več tujcev kot domačinov.

Medtem, ko se v Tolminu odvija svetovno znan festival metal glasbe na svetu po imenu Metaldays, ki v Tolmin privabi na tisoče glasbenih navdušencev, se v višje ležečih koncih zgornjega Posočja zadržujejo predvsem pustolovci, željni adrenalina na takšen ali drugačen način. Bovec je seveda dobro znan po svojih vodnih aktivnostih, kot so kajak, canyoning, in Bovec rafting, med najbolj znane »zračne aktivnosti« pa sodita predvsem spust po žici (zipline) in skok s padalom. Cena se od ponudnika do ponudnika razlikuje, je pa vsekakor primerna tistemu, kar dobimo.

Bovec rafting je en izmed športov na vodi, ki ne zahteva stalne pozornosti in koncentracije, zato je primeren tudi za otroke oz. ljudi vseh starosti. Spust po Soči je voden, vodnik pa izbere odsek glede na vaše predhodne izkušnje, kar pripomore k maksimalni varnosti pri spustu.

Skok s padalom cena je vsekakor ena izmed lastnosti, ki si jo najprej ogledamo pred katero kolim nakupom. Med poletno sezono je najbolj priporočljivo rezerviranje termina v naprej, saj v toplih poletnih mesecih rado hitro pride do natrpanega urnika, kjer posledično nekateri svoje priložnosti za skok sploh ne dobijo. Ker velja za enega najbolj popularnih poletnih športov na prostem v Posočju, je skok s padalom cena še posebej pomembna.

Ne glede na to, ali si boste med letošnjim obiskom v Posočju izbrali Bovec rafting ali nekaj čisto tretjega, vas izkušnja vsekakor ne bo razočarala. Posočje Vas bo vsako leto sprejelo odprtih rok.