Letna kuhinja za največje gurmane

Kuhanje na prostem je prav posebno doživetje, ki lahko zelo popestri tople poletne večere. Za to bomo potrebovali kuhinjo, ki jo lahko umestimo kar na teraso ali vrt, nato pa se že lahko lotimo organizacije piknika. Seveda pa ne smemo pozabiti na nekatere ključne kose opreme, ki jih je treba postaviti v takšno kuhinjo. Katere pripomočke bodo izbrali pravi gurmani?

Žar

Glavna vloga v zbirki opreme letne kuhinje gotovo pripade žaru, ki je ključni kos opreme pri pripravi hrane. Žar pravzaprav že sam omogoča enostavno pripravo hrane na prostem, kar pomeni, da je izbira tega elementa še kako pomembna. Pravi gurmani bodo verjetno izbrali žar na oglje, ki slovi po nekaterih specifičnih odlikah. Peka na oglju je prav posebna izkušnja, ki zagotovi edinstven okus in vonj pripravljene hrane. Tako žar na oglje praktično nima smiselne alternative s tega vidika – žari na plin in elektriko ne morejo ponuditi primerljive izkušnje in tako okusnega končnega rezultata.

A žal ima žar na oglje tudi svoje pomanjkljivosti. Pravi gurmani sicer prisegajo na edinstvene odlike peke na oglju, a morajo priznati, da je takšna oprema dražja od alternativ, poleg tega zahteva nekaj več dela. Žar na oglje je torej primerna izbira za tiste, ki se želijo peki celovito posvetiti, medtem ko bodo mnogi bolj cenili enostavno uporabo električnih in plinskih žarov.

Druga oprema

Letna kuhinja mora imeti seveda tudi drugo opremo. Najbolj uporabne so že površine za pripravo živil, tudi odlagalne površine in prostor za shranjevanje. Od večjih naprav lahko v takšno kuhinjo umestimo še hladilnik, ki je zelo dobrodošel tudi v primeru, da sploh ne pripravljamo hrane. Poleg tega naj ima letna kuhinja tudi pomivalno korito in seveda dovod čiste vode. Veliko opreme lahko dodamo po želji – največji gurmani se bodo gotovo opremili še z raznimi pripomočki in napravami.