Klima za avtodom

Poletja v avtodomu si ne moremo predstavljati brez dobre klime. Že res, da lahko odpremo okna in vozilo nekoliko prezračimo, a huda vročina je velika nevšečnost, kateri se lahko uspešno zoperstavimo le z napredno tehnologijo. Na srečo imamo na voljo sodobne klimatske naprave, ki zelo učinkovito ohladijo vozilo in vzdržujejo prijetno temperaturo notranjosti. Treba bo le izbrati pravo napravo in jo tudi znati uporabljati, na dolgi rok pa gre nekaj pozornosti nameniti še vzdrževanju. Ne smemo pozabiti na redno polnjenje klime, pa tudi na občasno vzdrževanje in servis.

Katero klimo izbrati?

Pomembno je, da je klima zmogljiva in zanesljiva. Najbolj pametna bo izbira naprave priznanega proizvajalca, saj si ne moremo privoščiti izpadov ali slabega delovanja nezanesljivih naprav. Med priznanimi znamkami je veliko takšnih, ki predstavljajo zelo prepričljivo ponudbo, na primer Dometic. Priznana švedska znamka je priljubljen proizvajalec na področju hladilnih sistemov, še posebej pa Dometic izstopa s svojo ponudbo klimatskih naprav za avtodome. V vsakem primeru se splača izbrati kakovostno klimo, ki bo s svojo zmogljivostjo zagotovila prijetno sveže okolje tudi v vročih poletnih dneh. Znamke, kot je Dometic, pa zagotavljajo še zanesljivo delovanje, ki je ključnega pomena na daljših izletih. Ne moremo si privoščiti težav, ko sproščeno preživljamo svoje počitnice, zato varčevanje pri izbiri klime ni pametno.

Kako skrbeti za klimo?

Posebej pomembno je redno polnjenje klime, pa tudi sicer se pred vsakim izletom posvetimo preverjanju stanja klimatske naprave. Verjetno ne bo treba postoriti prav ničesar, a možno je, da zaradi obrabe ali iz kakšnega drugega razloga klima potrebuje servis. Z dobro preventivo lahko storimo največ, na dolgi rok pa moramo nujno poskrbeti tudi za profesionalno vzdrževanje in servis. Tudi polnjenje klime naj opravijo strokovnjaki, ki lahko napravo hkrati še pregledajo in očistijo. Veliko pozornosti gre nameniti še filtrom, ki odločajo o kakovosti in sestavi zraka v avtodomu.