Raftanje na Soči za mlajše

Raftanje na Soči je izredno priljubljen šport med mladimi in tistimi manj mladimi, saj obiskovalcu nudi pravo dozo adrenalinskega užitka ter možnost opazovanja narave iz drugačne perspektive. Ko nas tok reke pelje po strugi lahko opazujemo ter občudujemo naravne lepote Soške doline, ki jim ni para nikjer v Evropi. Ravno zato si trume turistov vsako leto ogledajo ta naš prekrasni slovenski biser. 

Raftanje na Soči se lahko ponudi tudi našim najmlajšim, v kolikor se zanje izbere del Soče, ki ni tako divja in burna. Če želimo našemu otroku ponuditi to izkušnjo moramo na infotočki povprašati ali obstaja možnost, ki je prilagojena za najmlajše. Dober vodnik vam bo takoj povedal ali je možnost izvedljiva ali ne, saj bo znal oceniti ali je vaš otrok pripravljen na spust po reki Soči. 

Raftanje na Soči lahko zaključimo z dobro hrano v bližini same reke ali pa se zapeljemo v enega izmed posoških krajev, kjer imamo tudi različne možnosti za nastanitev, v kolikor se odločimo tam prenočiti. Izbiramo lahko med različnimi ribjimi ali mesnimi jedmi, ki so pripravljene po tradicionalnih slovenskih receptih. Dobra domača slovenska kuhinja nikoli ne razočara nobenega gosta. 

 

Canyoning Soča za osvežitev v poletnih dneh

Canyoning Soča je izredno priljubljena aktivnost, tako med Slovenci kot med tujimi turisti, ki se vsako leto ustavijo v soški dolini. Canyoning nam omogoča, da začutimo naravo, saj se po reki spuščamo brez kakršnih koli pripomočkov ampak pri spuščanju po gladkih naravnih toboganih uporabljamo le naše telo. Poleg naravnih toboganov pa moramo v določene predele reke tudi skočiti na noge. 

Canyoning Soča je aktivnost primerna za vse mlade ter tudi tiste, ki tudi v starejših letih radi preizkušajo nove stvari. Aktivnost ni nevarna, ker jo lahko popolnoma prilagodimo svojim sposobnostim. Pred spustom s navadno skupina povzpne na štartno točko ter se tako primerno ogreje te tako še z večjim veseljem skoči v hladno Sočo.