Kosilnice za najzahtevnejšo uporabo

Male vrtne kosilnice so zelo pogost kos orodja, ki ga imajo ljudje doma. Za ljubiteljsko uporabo so primerne že zelo poceni z le osnovnimi karakteristikami. Marsikomu pa to ni dovolj, zato išče alternative oziroma boljše možnosti, s katerimi bi bilo delo lažje in predvsem hitreje. Med zahtevnejšimi uporabniki so tudi vrtnarji, ki vsakodnevno uporabljajo take kosilnice in opremo, kot je motorna žaga Stihl, in si res ne smejo privoščiti, da bi se jim oprema kar naprej kvarila. Vrtnarska opravila namreč ne čakajo in vsak izgubljen dan, ko je kosilnica ali motorna žaga Stihl na servisu, pomeni potencialno izgubo zaslužka. Zato vrtnarji potrebujejo zanesljive kosilnice in drugo opremo, kot je motorna žaga Stihl.

Za najbolj zahtevno uporabo pri košnji in vzdrževanju zelenic se zato vsekakor priporoča izbrati bolj kompaktno in kvalitetno rešitev, kot je na primer kosilnica Husqvarna lc 356 awd. Gre za vrhunsko kosilnico, ki ima zelo močan in lahek OHC motor, robustno jekleno ohišje, zlasti pa izstopa tehnologija AWD oziroma »all wheel drive«. To pomeni, da pogonski sklop razporedi pogonsko energijo na vsa štiri kolesa, s čimer je kosilnica Husqvarna lc 356 awd res vrhunsko orodje. Pri zavijanju se pogonsko gibanje samodejno dovaja tam, kjer je potrebno, tako da to poteka gladko in povsem brez nadležnega spodkopavanja koles, ki bi uničilo občutljivo travnato površino.

Motorna kosilnica Husqvarna lc 356 awd je zaradi svojih vrhunskih karakteristik primerna za profesionalno uporabo, pa tudi za domače vrtičkarje, ki imajo nekoliko bolj zahteven teren za košnjo. Pogon na vsa štiri kolesa omogoča brezskrbno premikanje tudi v klanec, tako da ni nevarnosti, da bi kosilnica nenadoma zdrsnila navzdol. Jekleno kosišče je izredno trpežno in ne rjavi, kot bonus pa ima ta kosilnica tudi različne režime košnje. Lahko se trato le mulči in pušča odkos na tleh, lahko pa se ga pobira s priloženim košem.