Rekonstrukcija celotnega zobovja

Čeprav zobe uvrščamo med najbolj trdne dele telesa, so redno izpostavljani velikim obremenitvam in skozi čas pokažejo znake obrabe. Prav tako se lahko pripetijo kakšne nezgode in poškodbe, zato je pomembno, da imamo na voljo zanesljivega zobozdravnika, ki bo znal pravočasno ukrepati, če bo to potrebno. A kaj storiti v primeru, da bi radi popravili celotno zobovje? V primeru manjkajočih zob je celotna proteza samoumevna izbira, enako pa velja tudi v primeru večjih poškodb.

All on 4

Za rekonstrukcijo zobovja se na implantat nanesejo protetični izdelki, ki dopolnijo ali v celoti nadomestijo zobovje. En sam implantat za to nalogo ne bo zadostoval, običajno se uporabljajo štirje – pri tem lahko naredimo protezo na štirih implantatih, takšen izdelek se imenuje all on 4. Cenik za tako rekonstrukcijo običajno vključuje vse potrebne storitve, tako da je možno najti zelo ugodne ponudbe. V vsakem primeru pa točno vemo, koliko nas bo storitev stala, če seveda nimamo opravka s kakšno posebej zahtevno rekonstrukcijo – pogosto implantat sploh ne zahteva operacije in ga je enostavno namestiti, tako da so tudi cene dokaj ugodne, a včasih vseeno pride do komplikacij.

Za all on 4 cenik dosega nekaj tisoč evrov, odvisno od protetičnih izdelkov, ki jih izberemo. Najcenejše so proteze na klik, ki jih ni treba fiksno nameščati. Izdelavo takšne proteze na štirih vsadkih je možno dobiti že za kakšnih 4000 evrov, kar je za celovito rekonstrukcijo vsekakor dobra cena. Običajno je bolj smiselno izbrati fiksno potezo – v tem primeru bo za all on 4 cenik dosegel okoli 6000 evrov. Cenovni razpon je še nekoliko širši, če upoštevamo druge možne prilagoditve, nenazadnje je možno izbrati izvedbo s šestimi implantati ali pa prilagoditi še kaj glede same proteze. Prav tako se po cenah razlikujejo ponudniki izdelkov in storitev, a seveda pri takšnih posegih ni pametno varčevati.