Električna košnja za vsak vrt

Vrt je zeleni del parcele, ki se uporablja kot delček narave za uživanje. Naj je okrasni ali pa zelenjavni, vrt nam vselej pričara del narave v našem domu. Zato je zelo zaželeno, da ga redno in ustrezno vzdržujemo. Le tako se bo rastlinstvo lahko bogatilo, pa tudi estetski videz bo zelo prijeten za oko.

Zelenice, ki jih želimo obdržati v najlepšem stanju, zahtevajo redno košnjo. Redna košnja omogoča, da se travne bilke lepo zgostijo in pričarajo občutek tepiha pod nogami. Zato je to najbolj pomemben del vzdrževanja vrta, ki ga nikakor ne smemo zanemariti. 

Za manjše vrtove, ki ne zahtevajo dolge košnje, so najbolj primerne rešitve za košnjo seveda električne kosilnice. Pri tem ločimo manjše kosilnice na direktni priklop iz omrežja z 220 voltno vtičnico, v zadnjem času pa so čedalje bolj razširjene tudi električne kosilnice z akumulatorjem, ki zato ne potrebujejo napajalnega kabla. Napajalni kabel je pri električnih kosilnicah zelo moteč dejavnik, ker ga moramo vseskozi vleči s seboj, paziti pa je treba tudi na to, da ga slučajno ne povozimo. To bi povzročilo okvaro električne kosilnice, ker ta ne bi delala več. Tudi zato so akumulatorske kosilnice v prednosti. Hiba, ki jo imajo, je predvsem ta, da lahko delujejo neprekinjeno precej manj časa, kot bencinske kosilnice. Za daljšo avtonomijo akumulatorskih kosilnic lahko zato med košnjo menjamo baterije in kosilnica spet deluje, kot da bi bila sveže napolnjena. 

Pri vzdrževanju vrta ne smemo pozabiti tudi na sprotno obrezovanje predolgih vej, ki zrastejo na okrasnem grmičevju ali drevesih. Za to opravilo je Husqvarna 435 prava izbira. Tako kot drugi sorodni produkti je tudi Husqvarna 435 produkt, ki je namenjen najširšim množicam. Husqvarna 435 je lahka motorna žaga, ki je najbolj ustrezna za občasno obrezovanje grmovja in drevja, izkaže pa se tudi pri drugih opravilih.