Popoln izkoristek oblačil in obutve

Oblačila in obutev pogosto uporabljamo kar se da dolgo časa, celo tako dolgo, da so naši priljubljeni kosi že močno zdelani in ponošeni. Na drugi strani pa imamo gotovo tudi kakšen kos, ki ga komaj kdaj uporabimo, ali pa uporabljamo celo izdelke za enkratno uporabo. Temu se je seveda pametno izogniti, da imamo od svojih oblačil in obutve čim več.

Izdelkov za enkratno uporabo sicer ne uporabljamo tako pogosto. To so predvsem plenice, ki so nepogrešljive pri dojenčkih in malčkih v prvih letih življenja. Uporabimo lahko pralne plenice, ki so večkratno uporabne in tako na različne načine zelo koristne. Pralne plenice niso posebej drage in se lahko z njimi dobro založimo, predvsem pa jih lahko uporabljamo večkrat in tako odpravimo potrebo po stalnem nakupovanju. Vsekakor je to najboljši izkoristek družinskega proračuna, na ta način pa odpravimo tudi skrbi in težave v primeru, da ostanemo brez plenic. Če so pralne plenice pri roki, bomo že z nekaj kosi povsem preskrbljeni.

Kaj pa oblačila, ki jih nosimo sami? Dobro je, da tista oblačila, ki jih ne uporabljamo redno, damo v uporabo komu drugemu. Pri tem je lahko posrednik trgovina z rabljenimi oblačili, lahko pa jih prodamo tudi neposredno. Pogosto jih tudi podarimo mlajšim družinskim članom ali sorodnikom ali pa doniramo. Trgovina z rabljenimi oblačili je vedno na razpolago za tiste, ki bi radi elegantno spravili v promet svoje neuporabljene kose, saj je postopek zelo enostaven, poleg tega je možno na ta način za svoja oblačila iztržiti tudi kaj denarja. Seveda to velja le za tiste, ki imajo na zalogi dobro ohranjena in povsem uporabna oblačila, saj so trgovci dokaj zahtevni glede tega, kakšne kose vključijo v svojo ponudbo. Običajno ponuja trgovina z rabljenimi oblačili tudi obutev, tako da lahko na enem mestu pustimo vso opremo, ki je ne uporabljamo.