Stanovanjska oprema za goste

Pogosto se zgodi, da imamo v hiši goste, ki bi želeli prenočiti za eno noč ali pa ostati še dlje. V tem primeru je posebna soba za goste seveda zelo dobrodošla, a le redki imajo na voljo dovolj prostora, da lahko takšni vlogi namenijo celotno sobo. Veliko bolj verjetno in tudi bolj smiselno je, da po potrebi kakšen prostor na hitro preuredimo – pri tem bomo potrebovali nekaj pomembnih kosov opreme. Na srečo je ponudba dovolj pestra, zahteve pa pogosto niso tako visoke. Čisto možno je, da imamo vse potrebno že pri roki.

Ležišče

Najpomembnejši element pri prenočevanju gostov je vsekakor ležišče. Pogosto so manj zahtevni gostje zadovoljni že z uporabo udobne vzmetnice, ki jo lahko preprosto namestimo na tla dnevne sobe ali drugega praznega prostora. To je lahko odlična rešitev, saj ne zahteva posebnih priprav ali drage opreme. Vzmetnice resda niso poceni, a pogosto se zgodi, da nam doma kakšna ostaja in zanjo ne dobimo prave vloge. V tem primeru lahko zelo dobro deluje kot ležišče za goste, piko na i pa lahko doda tudi kak zložljiv posteljni okvir. Uporaba teh pripomočkov je seveda odvisna od tega, kako pogosto pričakujemo obiske. Tudi vzmetnice dopuščajo nekaj alternativ, predvsem so priljubljene napihljive postelje.

Druga oprema

Če so gostje nekoliko bolj zahtevni, bo treba njihovo sobo opremiti še z drugimi kosi opreme. To so lahko zložljivi stoli, ki ponujajo obilo funkcionalnosti, niso pa posebej dragi in jih imamo lahko na zalogi prav za tak primer. Zložljivi stoli so izjemno kompaktni in jih lahko v času neuporabe enostavno pospravimo, ko pridejo gostje pa jih postavimo na plano. Nudijo povsem zadovoljivo funkcionalnost za krajši obisk, zato ni treba zapravljati denarja za kakšne bolj dodelane stole. Tudi zložljivi stoli so seveda na voljo v raznovrstnih izvedbah, tako da imamo pri izbiri še vedno dovolj svobode.