Cenovno ugodni parketi

Čeprav je les zelo dostopen material, so lesene talne obloge vse prej kot poceni. To velja tudi za večino drugih lesenih gradbenih elementov, še posebej izrazita pa je cena lesene stanovanjske opreme in pohištva višjega kakovostnega razreda. Ker pa ima naravni material svoje edinstvene odlike in ponuja prav posebej učinek in občutek pri uporabi, je investicija v mnogih primerih povsem upravičena. Če želimo kak evro prihraniti, se lahko pri izbiri lesenih talnih oblog sicer osredotočimo na tiste izvedbe, ki so nekoliko cenejše. Tudi te ponujajo odličen učinek in dolgoročno zadovoljstvo, a seveda ne gre pretirano varčevati. 

Lamelni parketi

Med najcenejšimi izvedbami izstopajo lamelni parketi, ki so tudi precej priljubljeni. V preteklosti so bili sicer bolj v modi, zato jih pogosto najdemo v kakšnih starejših stanovanjskih prostorih, a seveda ostajajo priljubljena izbira v ponudbi parketarskih mojstrov. Pa ne samo zaradi cene, temveč tudi zaradi svojih funkcionalnih prednosti in drugih odlik.

Lamelni parketi so sestavljeni iz manjših lamel, to so deščice, ki so v končnem izdelku sestavljene skupaj. Za prekrivanje enega prostora potrebujemo več tisoč lamel, kar pa v praksi pravzaprav pomeni, da bo delo dokaj enostavno in tudi poceni. Izdelava deščic je namreč enostavna, material pa poceni, za nameček so takšni parketi dokaj enostavni tudi za polaganje na končno lokacijo. Seveda je to odvisno od primera, a če iščemo cenovno ugodno opcijo, so lamelni parketi gotovo ena izmed možnosti, ki jo vzamemo v premislek. 

Drugi parketi

Obstajajo tudi druge cenovno ugodne opcije. Ne nujno takšne, ki so zelo poceni, temveč predvsem tiste, ki v zameno za določeno investicijo ponudijo zelo prepričljiv končni izdelek in zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo. To so lahko različni parketi, je pa zelo pomembno, da poleg kakovostnega materiala in izdelka izberemo tudi dobrega strokovnjaka. Na končno zadovoljstvo namreč vplivajo tudi storitve izdelave in polaganja tovrstnih talnih oblog.