Košnja večjih in manjših površin

Vsaka zelena površina postavlja svoje izzive, če jo želimo uspešno pokositi. Res pa je, da se lahko na te izzive dobo pripravimo, ne glede na to, s kakšnim terenom imamo opravka. Pomembno je predvsem to, da izberemo pravo opremo, ki bo odgovorila na specifične probleme.

Večje površine

Za večje površine vsekakor izberemo vrtni traktor, ki je vsestranska naprava v takšnih primerih. Vrtni traktor je idealna izbira za profesionalne vrtnarje, ki se vsakodnevno srečujejo z večjimi zelenicami, pa tudi za zahtevnejše domače uporabnike, ki si želijo delo kar se da olajšati. Poleg tega pa ima vrtni traktor tudi nekatere dodatne opcije, ki jih lahko izkoristimo za odlično delo na prostem – ne gre le za kosilnico, temveč za vsestransko domače vozilo. Če želimo nekaj več zmogljivosti ali pa iščemo kakšne posebne značilnosti, lahko pobrskamo po ponudbi specializiranih sedežnih kosilnic, lahko pa se odločimo kar za robotsko kosilnico, ki je na večji površini lahko zelo učinkovita.

Ne moremo pa se z isto opremo lotiti manjših površin. Te naprave bodo namreč preveč okorne, tako da košnja ne bo uspešna. Veliko bolje se bo na manjših površinah obnesla nahrbtna kosilnica, ki jo lahko zelo natančno upravljamo kar ročno. Tudi nahrbtna kosilnica je lahko zelo zanesljiva in zmogljiva, tako da bo kos tudi večjim izzivom, ne moremo pa z njo pokositi večje površine, saj je nekoliko težja za dolgotrajno uporabo. A vendar, doma imamo običajno opravka z manjšimi površinami, na katerih se bo nahrbtna kosilnica najbolje obnesla. Še posebej če imamo na površini tudi kakšne ovire, okoli katerih z večjimi napravami ne bi mogli neovirano kositi. Pogosto se namreč soočamo z nedostopnimi kotički, pa tudi z robovi, zidovi, ograjami, koli, drogovi in podobnimi vsiljivci. V takšnih primerih je košnja z ročnim motornim orodjem vsekakor najboljša rešitev, saj bo delo hitro in enostavno, predvsem pa uspešno opravljeno.