Lesni briketi za kamine

Lesni briketi so odlično kurilno sredstvo, ki ga uporabniki z veseljem uporabljajo tudi pri kurjenju v kaminu. Izgradnja domačega kamina je postala v zadnjih letih izredno aktualna. Vsakdo si želi svoj dom dodatno polepšati, tako da pozimi prižge kamin, ki ustvari bolj prijetno in sproščeno vzdušje v celotni hiši. Kamine si namestijo predvsem tisti, ki imajo talno gretje, tako da lahko s kaminom dopolnjujejo ogrevanje dnevne sobe in kuhinje. 

Lesni briketi so seveda primerni tudi za ostale peči, vendar pa se največkrat prodajo za namene kurjenja v kaminu. Moderni kamini se lepo podajo tudi v nove in elegantne hiše, kjer lastniki navadno vgradijo krasen lep kamin, ki še dodatno krasi prostor. Vsekakor je ogrevanje s pomočjo briketov odličen in varčen način ogrevanja prostorov v zimskih mesecih.  

Lesni briketi so lahko izdelani iz različnega lesa. Večinoma se v Sloveniji dobijo leseni briketi, ki so izdelani iz bukovega ali hrastovega lesa. Dobri leseni briketi nimajo nobenih primesi ter ostalih dodatkov, ki se lahko nahajajo v briketih slabše kakovosti. Zato je pomembno, da lesene brikete kupujemo le pri priznanih prodajalcih, ki jim lahko zaupamo. 

 

Lesni peleti iz lesa iglavcev

Lesni peleti so v večini pridelani iz lesa iglavcev. Iglavci izredno lepo gorijo in ustvarijo prijetno toploto v prostoru. Seveda moramo poskrbeti, da kupimo le kvalitetne pelete, ki ne bodo imeli nobenih primesi in bodo lepo goreli. Najboljši peleti ustvarijo zelo malo pepela in omogočajo najvišji izkoristek goriva. 

Lesni peleti nam omogočajo ekološko ogrevanje, saj ne onesnažujejo zraka tako kot peči na drva. Veliko ljudi, ki za ogrevanje uporablja drva, povzroča precej onesnaženja, saj drva niso primerno posušena in zato ustvarjajo veliko dima in saj. To pa je škodljivo za ozračje in za zdravje ljudi. 

Lesni peleti so navadno pakirani v vreče po 65 kilogramov. Če želimo kupiti večjo zalogo, pa lahko naročimo celotno paleto.