Steklena drsna vrata prostor optično povečajo

Steklena drsna vrata med vsemi vrstami vrat iz stekla veljajo skoraj za najbolj priljubljena. Zanja je značilno, da prostor lahko optično zelo povečajo, po drugi strani pa poskrbijo, da prostor postane svetlejši. Na trgu so vam na voljo drsna steklena vrata z enokrilna s fiksnim delom ali dvokrilna. Sicer pa je takšna vrsta vrat odlična izbira za oblikovanje polprostorov. 

Steklena drsna vrata so zlasti dobrodošla tudi v manjših stanovanjih, ko se spalni del le s težavo loči od bivalnega. Steklo na odličen način lahko povezuje in razdružuje prostore. 

Ker na tržišču lahko najdete kar nekaj proizvajalcev za drsna steklena vrata, morate biti pri izbiri pozorni na marsikaj, ne nazadnje tudi na reference podjetja. Ko se boste odločili za pravega, pa boste morali biti pozorni tudi na naročanje drsnih vrat iz stekla. Še posebej bodite pozorni na debelino profilov, vratnih vodil. Zavedati se morate, da so drsna steklena vrata sama po sebi lahko zelo težka. Ravno zato morajo biti vodila sama po sebi dovolj močna, da so takšnim vratom sploh lahko kos. 

Kuhinjska stekla dobro pripomorejo k funkcionalnosti in  izgledu prostora 

Če bi vas vprašali, v katere domače prostore najbolj ustreza material steklo, bi najverjetneje večina med vami omenila tudi kuhinjo. Sicer pa steklo v resnici lahko postavimo kamor koli. Pomembno je le, da pri tem pazimo na vrsto stekla. 

Posebna vrsta stekel so zagotovo kuhinjska stekla. Ta so posebej zasnovana za takšne prostore, ki so nekoliko zahtevnejši. Steklo mora biti za to dobro odporno tudi na zelo visoke temperature, ki se v kuhinji poleg določenih naprav neredko tudi pojavijo. 

Kuhinjska stekla se ne nazadnje med seboj razlikujejo tudi po barvi. Nekatera med njimi so povsem nevtralne, torej prozorne barve, spet druga so zelo intenzivnih barv. Če je vaš kuhinjski prostor že tako in tako dovolj barvit, je zagotovo bolje, da vanj postavite steklo nevtralnih barv.