Hrastovi parketi so še vedno prva izbira

Hrastovi parketi so se še vedno zelo popularni na tržišču. Paket hrast je še vedno zelo popularen zadetek v Googlovem iskalniku, saj ima dolgo tradicijo, ker hrastov les spada med trše in bolj obstojne materiale, zaradi tega je zelo cenjen v parketarski industriji. 

V današnjem časi ima parket hrast izredno dobre predispozicije, saj ima izjemno visoko nosilnost in z lahkoto prenaša tudi težje predmete, je izredno neobčutljiv, kar jih naredi izjemno popularne, saj to pomeni, da ostane dolgo časa nepoškodovan. 

Parket hrast polagajo v lokalih, tam kjer vedo, da lahko lažje in hitreje pride do poškodb parketa. Skozi stoletja je dokazal svojo uporabnost in trdnost, zaradi tega je tako zelo uporaben tudi danes. 

Zanimivost hrastovega parketa pa je tudi to, da je primerne tudi za prostore, kjer je položeno talno gretje. To pa je v današnjem času izjemno cenjena funkcija. 

Zakaj uporabiti klasični parket?

Klasični parket se kot talna obloga uporablja že stoletja. Sestavljena je iz naravnih materialov in jo je mogoče obnavljati. V kolikor pa jo pravilno obnavljate, pa bo zagotovo pridobila na življenjski dobi in bo tako preživela kar nekaj generacij. 

Najboljša lastnost je ta, da je primerna za vsak prostor, saj vsak prostor lepo zapolni in ga naredi izredno lepega. Verjetno veste, da parket ni ugoden, vendar se njegov nakup zagotovo izplača, saj ima daljšo življenjsko dobo kot večina ostalih talnih oblog.

Klasični parket ima dobro toplotno izolacijo, in je zato primeren za vsak prostor in vsako priložnost. 

Torej v primeru, da iščete parket sta zagotovo dve izbiri, ki si jih morate ogledati, hrastov parket in klasični parket. Obe vrsti imata pozitivne lastnosti, ki lahko odtehtajo na eno ali drugo stran. Vedeti pa morate, da je parket lahko zelo draga naložba, vendar je ob pravem vzdrževanju, lahko zelo vredna in preživi kar nekaj generacij.