Toplotna črpalka za ogrevanje naj bo usmerjena proti cesti

Toplotna črpalka za ogrevanje mora biti postavljena na optimalno mesto. Dobro je da se pri gradnji doma s strokovnjaki posvetujemo o tem, kam bomo lahko pri celotni konstrukciji hiše umestili toplotno črpalko. Če bomo na njen položaj začeli misliti šele pri koncu gradnje se bo lahko zgodilo, da bo morala biti postavljena na neugodno mesto, kjer jo bomo neprestano slišali in nas bo motila. 

Toplotna črpalka za ogrevanje mora biti, v skladu z napotki strokovnjakov, nameščena tako, da hrup ne bo imel možnosti odboja in se tako pri tem ne bo še dodatno okrepil in postal moteč. Dobro je, da si toplotno črpalko usmerimo proti cesti. V takem položaju nas zagotovo ne bo motila. 

Toplotna črpalka za ogrevanje je lahko nameščena tudi na travnik poleg hiše. Zelene površine imajo še boljši zvočno absorpcijski učinek, kar pomeni, da pripomorejo k neslišnosti naprave. Najslabša možnost za postavitev pa je lokacija med dvema stenama. Tu bo njeno delovanje zagotovo bolj bobnelo povzročalo odmevanje. 

Toplotne črpalke zrak voda mora imeti dovolj prostora

Toplotne črpalke zrak voda ima dve enoti. Pri vgradnji zunanje enote moramo paziti, da je ta postavljena tako, da bo lahko brez težav neprestano delovala in obratovala. Vedeti moramo, da njen odzračevalni prostor nikakor ne sme biti usmerjen proti steni. Ravno tako moramo poskrbeti, da ne bo nameščena v bližini naše terase ali kakšne potke, ki vodi okrog hiše. 

Toplotne črpalke zrak voda bi namreč na tak način lahko nehote povzročila kakšno nesrečo. Vedeti moramo, da je zrak, ki ga oddaja vsaka toplotna črpalka zelo hladen. Ker so pozimi temperature izredno nizke se lahko pojavi možnost zaledenitve mest v neposredni bližini toplotne črpalke. 

Toplotne črpalke zrak voda zato ne sme biti postavljena na takšna mesta, kjer bi ogrožala naše zdravje, saj bi si s padcem lahko zlomili kakšno kost.