Najem viličarja vam lahko prihrani veliko denarja

Viličar je delovni stroj, brez katerega si dela v skladiščih ne bi mogli predstavljati, saj se ga uporablja praktično na vsakodnevni ravni. Logično je, da v primeru večje uporabe, uporabniki razmišljajo o njegovem nakupu, ko pa gre le za občasna opravila, pa je vsekakor boljša rešitev najem viličarja. Pri izbranem ponudniku so vam na voljo različni modeli viličarjev, pri čemer se lahko dogovorite tudi za pomoč s strani usposobljenih viličaristov.

 

Ko razmišljate o najemu viličarja, je potrebno vedeti, koliko časa in kako pogosto ga boste uporabljali. Na voljo sta vam kratkoročni in dolgoročni najem viličarja. Poleg stroškov nakupa se pri slednjem izognete tudi vsem stroškom, ki so povezani z vzdrževanjem viličarja, saj za to poskrbi izbrani ponudnik viličarjev, vi pa prihranite veliko denarja. Pri najemu viličarja ni strahu, da bi zatajili, saj so običajno redno tehnično pregledani, skrbno vzdrževani in po potrebi servisirani. 

 

Paletni viličar je primeren za prevoz palet

 

V skladiščih so različni viličarji nekaj povsem običajnega, saj je od njih odvisno razkladanje, nakladanje in prelaganje različnega tovora. Med najpogostejšimi so tako imenovani paletni viličarji, ki so s svojimi prilagodljivimi vilicami še posebej prilagojeni manipulaciji s paletami. Brez paletnega viličarja bi bilo delo v skladišču veliko bolj zamudno. V skupini paletnih viličarjev ločimo ročne paletne viličarje in električne paletne viličarje.

 

Ročni paletni viličar je namenjen prevažanju lažjega tovora, kot so na primer palete. Sestavljen je iz dveh vilic, ki jih s pomočjo posebne ročice dvigamo in spuščamo. Poleg ročnega paletnega viličarja pa poznamo še električni paletni viličar, s katerim lahko prevažamo tudi nekoliko težja bremena, princip delovanja pa je zelo podoben. Delo z ročnim paletnim viličarjem je zelo enostavno, saj lahko z njim dostopamo tudi na nekoliko težje dostopna mesta. Je zelo priročen in nam omogoča manevriranje tudi na zelo majhnem prostoru.