Višji rang prenosnikov

Sodobni prenosniki so na voljo v zelo širokem spektru ponudbe, od cenovno ugodnih računalnikov za osnovno rabo do vrhunskih delovnih postaj, ki lahko opravijo tudi najbolj zahtevne naloge. In prav zahtevnejši uporabniki bodo imeli nekoliko težjo nalogo pri izbiri novega prenosnika. Tisti, ki jim je vseeno za zmogljivost računalnika, bodo zadovoljni s praktično vsakim prenosnikom, medtem ko bodo zahtevnejši kupci skrbno pobrskali po višjem kakovostnem rangu. Tam najdemo dovršene izdelke priznanih blagovnih znamk. 

Takoj pride na misel Dell prenosnik, saj je prav to znamka, ki je skoraj sinonim za višji rang prenosnikov. To so poslovni prenosniki, ki jih pogosto videvamo v službenem okolju, predvsem v rokah zahtevnih uporabnikov, ki za delo res potrebujejo zmogljivo napravo. Seveda pa to ni vse, kar Dell prenosnik ponuja. Že res, da gre za zmogljivo napravo, a to se pokaže tudi pri splošni uporabi, ne le pri kakšnih zahtevnejših opravilih. V vsakem primeru je dobrodošlo, da je računalnik hiter in odziven ter svoje delo opravlja povsem brezhibno. Dell prenosnik je gotovo prava izbira za tiste, ki se ne želijo omejevati s prenosniki, ki niso primerni za zahtevno uporabo.

Med najbolj zmogljivimi prenosniki v višjem rangu pa so gotovo tisti, ki ciljajo predvsem na navdušence nad računalniškimi igrami. Najbolj opazni so prenosniki ASUS, ki so na voljo v posebni seriji za igričarje. Prenosniki ASUS iz te serije imajo vrhunsko strojno opremo, ki omogoča tekoče poganjanje zahtevnih računalniških iger, s tem pa seveda pokrijejo tudi potrebe drugih zahtevnih uporabnikov. Na ta način ponujajo zelo prepričljivo izkušnjo pri uporabi računalnika, ne glede na to, kaj z njim pravzaprav počnemo. Res pa je, da so igričarski prenosniki ASUS zaradi vrhunskih komponent nekoliko težji in okornejši, zato jih le redko srečujemo med poslovnimi uporabniki. Na srečo je v višjem rangu tako pri tej znamki kot pri drugih še več izbire, tako da bo gotovo vsak uspel najti pravo napravo zase.